Vijesti 22.08.2018.

JOŠ BOLJI USLOVI ZA UČENIKE Čubrilović obišao OŠ “Dositej Obradović”

ČITANJE: 1 minuta

Đaci Osnovne škole Dositej Obradović u naselju Obilićevo u novoj školskoj godini imaće bolje uslove jer će, nakon sanacije fasade, do početka nastave biti sanirana 22 mokra čvora u ovom objektu.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, koji je danas obišao školu, kazao je da je ona jedna od najfunkcionalnijih i da se može primijetiti da se vodi računa o svakom detalju i na vrijeme vrše sanacije i popravke.

“Što se tiče Vlade RS i resornog ministarstva, mislim da su bili na raspolaganju svim direktorima koji su imali inicijativu da treba nešto da se uradi na objektima škola. Ovo je primjer da sve dobro funkcioniše kada postoji dobra saradnja”, zaključio je Čubrilović.

Dragan Kovačević, direktor škole, rekao je kako ovu obrazovnu ustanovu pohađa 550 učenika, te da je vrijednost radova 50.000 KM.

“Do početka nove školske godine sve će biti spremno, a radi se o obnavljanju 22 sanitarna čvora, koja su bila dotrajala. Zahvaljajući sredstvima grada i Ministarstva prosvjete i kulture RS bili smo u mogućnosti da ovaj projekat završimo, a to je najvažnije za učenike koji pohađaju ovu školu”, rekao je Kovačević.

Dodao je da su oni sami kao škola počeli učestvovati u međunarodnim projektima koji su im omogućili da dobiju sredstva za obnavljanje fasade, odnosno za ostvarivanje energetske efikasnosti objekta.

“Prije obnove trošili smo 180 tona uglja, a u prošloj sezoni nismo potrošili ni 25 tona”, objasnio je Kovačević i dodao je da će od ove školske godine preći na novi energent – drva ili briket.

(Nezavisne)