Politika 23.12.2022.

Još jedan ministar prećutao saobraćajku sa smrtnim ishodom, nova ostavka na pomolu?

ČITANJE: 2 minute

Ako je (prećutana) saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom razlog za ostavku, onda Dado Dogan neće biti jedini ministar koji će otići iz nove Vlade Republike Srpske i prije nego što zaduži kabinet.

Kako Srpskainfo ekskluzivno saznaje, gotovo isto se desilo i novoimenovanom ministru rada i boračko invalidske zaštite, iz Prijedora, Dragoslavu Kabiću (SNSD).

Naši izvori tvrde da se nesreća desila prije otprilike 15 godina, na putu prema Prnjavoru, a u automobili su bili Kabić i njegov tada najbolji prijatelj.

– U nesreći je nastradao prijatelj. Taj momenat je Kabiću zauvijek promijenio život, više nije bio isti čovjek – priča  sagovornik iz Prijedora za Srpskainfo.

Kako tvrde izvori, Kabić je presuđen za saobraćajnu nesreću, ali zbog protoka vremena nismo uspjeli da saznamo da li je ležao u zatvoru. Prema nekim izvorima, bio je u zatvoru u Foči, a prema drugima je uspio da ova slučaj izbriše iz sudske evidencije.

Kabić nije bio raspoložen za izjavu.

– To je privatna stvar, zašto pitate? – rekao je.

Kada su ga podsjetili da je njegov slučaj gotovo isti kao i slučaj ministra Dade Dogana, koji ga je koštao funkcije, Kabić je kratko odgovorio: „Ne bih o tome pričao. Ne mogu vam ništa reći, stvarno. Hvala“.

Podsjećamo, pravi skandal je nastao u tek imenovanoj Vladi Republike Srpske kada je predsjednik Republike, Milorad Dodik, zatražio od premijera Radovana Viškovića da razriješi ministra porodice, omladine i sporta Dadu Dogana iz SP, ako sam ne podnese ostavku. Razlog – navodno niko nije znao da je Dogan 2016. osuđen na godinu dana zatvora za saobraćajku sa smrtnim ishodom 2012. godine. Dogan je juče najavio da će sam podnijeti ostavku.

(A. S.)