Region 28.12.2020.

JOŠ JEDAN SLUČAJ U SRBIJI: Nakon horora u Obrenovcu, u Kikindi majka bacila novorođenče u poljski toalet

ČITANJE: 2 minute

U kikindskoj bolnici pojavila se porodilja Danijela B. (28) sa novorođenčetom koje je imalo vidne povrede po glavi i telu.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je žena nakon porođaja novorođenče ubacila u poljski toalet. Novorođenče je hospitalizovano u KC Vojvodina i životno je ugroženo. Zbog lošeg psihofizičkog stanja žena je zadržana u bolnici u Kikindi.

U toku je istraga po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva.

Novi detalji

Mlada žena Danijela B. (28) danas se porodila kod kuće u Mokrinu kod Kikinde, ali je tek rođenog dečaka ubacila u poljski toalet.

To su primetili članovi porodice i pozvali Hitnu službu pa su vrlo brzo majka i novorođenče kolima saniteta stigli u Opštu bolnicu u Kikindi.

Novorođenče je zbog povreda prebačeno u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad, a majka je zadržana u kikindskoj bolnici.

– Majka i beba su kolima Hitne službe stigli u našu bolnicu, verovatno, vrlo brzo nakon porođaja, jer je majka još imala posteljicu u sebi. Zbog ugroženosti zdravlja bebe u našu bolnicu došlo je vozilo iz Kliničkog centra Vojvodine iz Novog Sada i sa ekipom neonatologa novorođenče je u inkubatoru prebačeno tamo na dalje zbrinjavanje i lečenje – rečeno je “Novostima” u Opštoj bolnici u Kikindi.

Inače, sličan slučaj u proteklim danima zabilježen je i u Obrenovcu. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je 24. 12. saopštilo da je policija uhapsila B.P. (61) iz Obrenovca zbog pokušaja teškog ubistva. Sumnja se da je B.P, pošto joj se ćerka porodila, novorođenče bacila u kontejner. Beba je na intenzivnoj njezi i ljekari se još bore za njen život.

(nova.rs, novosti.rs)

Oznake: Kikinda