Sport 31.07.2016.

Još jedna pobjeda FK Borac iz Beča

ČITANJE: 1 minuta

Crveno-plavi su u drugoj oficijelnoj utakmici savladali i tradicionalni bečki fudbalski klub Wiener Sport-Club.

Fudbaleri Borca su u drugoj kontrolnoj utakmici još jednom pružili dobru igru i navezali drugu uzastopnu pobjedu.

FK Borac Vienna – Wiener Sport-Club 3:0 (2:0)
Strijelci ; 2x Slaviša Rosić , Goran Subić

Ozbiljnost ekipe kao sto je tradicionalni Becki klub Wiener Sport-Club zahtjevala je veliku pažnju gostiju , ali na terenu je bila drugačija priča- Domaćini su odlično otvorili utakmicu. U petoj minuti po desnoj strani novajlija u Borcu Aleksandar Stojičić odlično je prošao i uposlio napadača Borca Slavisu Rosića koji trese mrežu gostiju za 1:0.

Fudbaleri Borca su dalje napadali, stvarali šanse i polu panse, a odličnu priliku propustio je Oste Vračar kada se našao sam ispred golmana, međutim, lopta je završila iznad gola .

Gosti su imali takodje svoje šanse na visini zadatka, a golman domaćih Slobodan Vasiljević je odlično reagovao u par navrata i izlazio kao pobjednik.
Dva minuta prije odlaska na odmor Slavisa Rosić krade loptu na sredini terena i  upošljava suigraca Gorana Subića koji olako 1 na 1 matira Daniela Neilla, golmana Sport-Cluba za 2:0.

Glavni sudija meča Lukas Orler poslao je ekipe na zasluženi odmor.

Nažalost, desni bek Borca Cvijetin Smiljić je dobio povredu ključne kosti u jednom duelu sa protivničkim igračem i slijedi mu pauza od mjesec dana.

Pred kraj utakmice, u 84. minutu ponovo su briljirali Rosić i Stojičić koji je asistirao za treći gol Borca.

Fudbaleri Borca rade punim kapacitetom, a narednu treću kontrolnu utakmicu igraju 07.08. u 18:00h na domaćem stadionu protiv višerangirane ekipe SV Hütteldorf ( 1 Klasse A ).

(Fkborac.at)