Vijesti 20.11.2018.

JOŠ JEDNO HAPŠENJE TOKOM INAUGURACIJE Nakon potjere policija privela mladića u centru Banjaluke

ČITANJE: 2 minute

Tokom jučerašnje svečanosti ispred Plate Republike policija je uhapsila D. K. (21) zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Policija je htjela da legitimiše mladića, a kada je on to odbio i počeo da bježi oni su ga nakon kraće potjere sustigli na raskrsnici ulica Srpska i Ivana Frane Jukića, oborili na zemlju i uhapsili.

Kako Sprskainfo nezvanično saznaje radi se od Davidu Krneti, koji je inače član grupe “Prava za Davida”.

Podsjetimo, tokom jučerašnje ceremonije uhapšena je i maloljetnica koja je, prema navodima policije, nožem krenula na štićene ličnosti.

Krneta: Sinoć sam doživio da me uhapse na najbrutalniji način

“Sinoć sam doživio da me u mom gradu, u mojoj državi uhapse na najbrutalniji način i to pred kamerama. Navodan razlog bio je taj što sam pokušao nalijepiti naljepnicu Pravda za Davida.

Kada je to primijetio policijski službenik tražio mi je dokumenta, a ja sam ga pitao: Šta sam to skrivio da biste tražili moja dokumenta? Na šta mi je on odgovorio da je stvarno dosta mog ponašanja i da idem u stanicu. Iz straha sam počeo bježati.

Tada je više od 10 policajaca krenulo trčati za mnom.

Kada sam shvati da je uzaludno trčati stao sam i dobio jak udarac po nogama nakon čega sam pao na pod. Ubrzo su prišli svi oni koji su trčali za mnom i počeli me pritiskati na grubi asfalt, stavljajući mi lisice.

Laknulo mi je kada sam vidio TV kameru, jer sam znao da će sve biti snimljeno i javnost će vidjeti gdje ustvari živimo.

Nasilno su me ugurali u automobil i snažno udarili po testisima, a potom i pištoljem u glavu.

U policijskoj stanici su nastavili torturu, gdje su me dočekali inspektori u civilu, udarali me po glavi, vikali na mene, te mi rekli da nemam pravo na advokata.

Za cijelu noć koju sam proveo u stanici prošao sam tešku psihičku torturu i fizičko zlostavljanje.

Nadam se da ćete kroz ovaj tekst shvatiti u kakvom režimu živimo. Ja sam samo jedan od mnogih koji će biti predstavljen kao kriminalac, a pravi kriminalci su oni u kravatama.

Hvala svima na ogromnoj podršci koju ste mi pružili!”

(Srpskainfo, Buka)