Vijesti 30.10.2017.

Još nema optužnice za vozača koji je udario dječaka u Motikama

ČITANJE: 1 minuta

Okružno tužilaštvo Banjaluka naložilo je obdukciju tijela desetogodišnjeg dječaka čiji su inicijali V.P. koji je preminuo od posljedica saobraćajne nesreće u banjalučkom naselju Motike.

U ovom trenutku optužnica protiv vozača kombija još nije podignuta.

“Uglavnom, cijela istraga mora se završiti i tek nakon toga možemo pričati o podizanju optužnice protiv vozača”, rečeno je “Nezavisnim novinama” u Tužilaštvu.

Preminuli desetogodišnjak teško je povrijeđen 10. oktobra u saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Motike, u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Dječaka je tada udario kombi kojim je upravljao Goran Šurlan /32/, takođe iz Banjaluke. Šurlan je već jednom bio u zatvoru i to takođe zbog nesreće u kojoj je stradala jedna osoba.

Neki očevici ove stravične saobraćajne nesreće potvrdili su da je dječaka udario kombi u trenutku kada je izašao iz autobusa i krenuo prema putu. Na ovom putu kroz Motike 2013. godine poginuo je Milan Milešević /18/ na neosvijetljenom dijelu saobraćajnice dok se vraćao kući.

Dječak je odmah po prijemu u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, ali poslije višednevne borbe nije uspio da se izbori sa povredama i juče je preminuo.

Sahrana će biti obavljena danas u 13.00 časova na groblju “Sveta Ognjena Marija” u naselju Donji Drakulić.

(Srna)