Vijesti 21.07.2020.

JOŠ OSJEĆA STRAH: Pretučeni mladić iz Dubice još nije sposoban da razgovara sa policijom

ČITANJE: 2 minute

Dejan Đurđević iz Kozarske Dubice, brutalno pretučeni mladić kojem su napadači prije desetak dana nanijeli teške povrede glave i ostavili ga pored rijeke, oporavlja se, ali još nije u stanju razgovarati sa policijom o ovom događaju, kako bi sačinili izvještaj, potvrdila je za “Nezavisne” Milena Đurđević, majka dvadesettrogodišnjaka koji od rođenja ima epilepsiju, a kojeg su u noći između 9. i 10. jula pretukli Nemanja Prošić i Milenko Gajić i zamotanog u plahtu ostavili na obali Une.

On je dodala da iako Dejana još boli glava i osjeća veliki strah, rane idu nabolje, te bi trebalo da počne s terapijom kod neuropsihijatra.

U Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor za “Nezavisne” su potvrdili da se policijski izvještaj u ovom slučaju još uvijek kompletira i on još nije dostavljen tužilaštvu.

“U toku rad na rasvjetljavanju okolnosti nanošenja teških tjelesnih povreda i dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj, a postupajući tužilac će u skladu s tim i dalje postupiti u ovom predmetu”, rekli su u ovoj ustanovi.

Podsjećamo, majka Dejana Đurđevića ranije je ispičala da je njeno skoro nasmrt pretučeno dijete pokraj vode našao čuvar. Tvrdi da je njen sin pretučen u nekoj kući, a zatim odvezen na plažu Blato na rijeci Uni, gdje su ga čuli ljudi kako teško povrijeđen jauče, zamotan u plahtu, u koju su ga napadači stavili vjerovatno misleći da je mrtav.

O iživljavanju nad mladićem svjedoči snimak koji kruži društvenim mrežama na kojem se vidi on krvav i preplašen dok mu napadač govori: “Alo, gledaj ovamo. Hoćeš li pomenuti ikad više naše ime?”, a kada mladić krvavog i izdeformisanog lica kaže: “Nikad u životu”, jedan od napadača ponosno odgovori: “Živio”.

(N.S/ Banjaluka.net)