Sport 03.10.2018.

JOSIP PANDŽA: Igokea treba da igra Ligu BiH, to je u interesu bh. košarke

ČITANJE: 1 minuta

Trener Slobode Josip Pandža smatra da Igokea treba da nastupa u prvenstvu Bosne i Hercegovine jer je to u interesu bh. košarke.

Nakon što je iz Aleksandrovca stigla poruka da Igokea neće definitivno igrati u domaćem šampionatu, oglasio se strateg tuzlanskog kluba Josip Pandža, koji je potpuno suprotnog mišljenja.

Pandža je prokomentarisao situaciju vezanu za nastup Igokee u ligaškom takmičenju, ocjenjujući da je to interes bh. košarke.

“Smatram da Igokea treba igrati u Ligi 12, jer svaka sredina u BiH, koja ulaže u razvoj košarke, s pravom želi da jednom ugosti i ekipu kakva je Igokea. Ako u nacionalnim ligaškim takmičenjima učestvuju Cibona, Cedevita, Krka, Olimpija i druge ekipe iz ABA lige, ne vidim razloga zašto ne bi i Igokea. Vjerujem da u rosteru imaju dovoljno kvalitetnih igrača da mogu, poput Zrinjskog i Sparsa, igrati u oba takmičenja. Cilj je da nam liga bude jača i iskreno se nadam da će ‘igosi’, u interesu bh. košarke, učestvovati od početka prvenstva”, izjavio je Pandža.

Posljednju provjeru pred početak prvenstva Bosne i Hercegovine košarkaši Slobode imaće u subotu i nedjelju na turniru u Vitezu, na kojem osim domaćina učestvuju još ekipe Kaknja i Čelika.

U polufinalu igraju Vitez – Kakanj (18 sati) i OKK Sloboda – Čelik (20), dok će u okviru prvog kola bh. šampionata dočekati ekipu Bosne Rojal.

(Mondo)