Politika 27.09.2021.

JOVIČIĆ: DNS poziva građane na protest, a institucije da sprovode odluke parlamenta

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedništvo Gradskog odbora DNS Banja Luka večeras je donijelo odluku da podrži i učestvuje u organizaciji protesta protiv medijskog mraka i pokušaja gašenja medijskih sloboda u Republici Srpskoj biti održani 2. oktobra u Banjoj Luci, saopšteno je iz ove starnke.

Potpredsjednik DNS i predsjednik Gradskog odbora DNS Banja Luka Radislav Jovičić rekao je da će ova stranka podržati protest i pozvao institucije da ispoštuju zaključak Parlametnarne skupštine BIH da se svim medijima omogući emitovanje zemaljskog signala nakon gašenja analognog signala.

„Pozivamo građane na ove mirne proteste i pozivamo nadležne institucije da krenu donositi i sprovoditi odluke koje su donesene u parlamentima. Podsjećam da je 2016. donesena odluka u Parlamentu BiH da se omogući svim komercijalnim televizijama i javnom servisu emitovanje signala“, kazao je Jovičić.

“Izlazimo sa motom „stop medijskom mraku“ i hoćemo”, istakao je Jovičić, “da omogućimo svim građanima Srpske da imaju mogućnost da prate sve medije”.

(SB)

Oznake: DNS Banjaluka