Politika 14.06.2021.

JOVIČIĆ (DNS): Šta bi od pomoći borcima VRS, najavljene uoči Vaskrsa?

ČITANJE: 2 minute

Gospodo vladajući, prije više od dva mjeseca najavili ste pomoć borcima Vojske Republike Srpske. Pomoć je najavljena uoči Vaskrsa, kao najradosnijeg hrišćanskog praznika, a evo već mjesec i po dana prođe a pomoć se ne pominje i ne dijeli, izjavio je Radislav Jovičić, potpredsjendik DNS-a, saopšteno je iz ove stranke.

– Demokratski narodni savez je već u dva navrata reagovao povodom toga. Prvi put smo, još prije Vaskrsa, 24. aprila, apelovali da se borci ne dijele i ne ponižavaju taražeći da ispune nemoguće uslove. Nakon Vaskrsa, 12. maja, smo vas pitali gdje je ta pomoć, koju ste tako srdačno obećavali? Nismo dobili nikakav odgovor i nećemo odustati dok ga ne dobijemo. Da li ste mislili tu pomoć podijeliti za Vaskrs 2022. godine i da nas pred izbore kupujete kao i svaku drugu robu – pita Jovičić.

– Ne samo da ste sramno dijelili borce i ponizili ih, već ste ih i slagali. Meni je kao borcu Vojske Republike Srpske neprihvatljivo ovakvo korišćenje boraca i njihove teške situacije u političke svrhe i neću to dozvoliti. Ponovo moramo naglasiti, da nam nije žao što borci nisu dobili ovu, takozvanu pomoć, jer su zaslužili mnogo više, a ne ovo poniženje – dodaje on.

– Gospodo, ako mislite da su borci i drugi građani Republike Srpske zaboravili sva vaša lažna obećanja koja su se nataložila tokom svih godina vaše vladavine, prevarili ste se. Najbolji dokaz toga će biti rezultat na narednim opštim i predsjedničkim izborima. Gospodo iz vlasti, vama je uredno prozivati gradonačelnike koji nisu po vašoj volji zašto nešto nisu isplatili ali vam i te kako smeta kada vas neko pita šta je sa vašim obećanjima i milostinjama? Tada negodujete, prozivate, blatite i pretite. Na kraju, pozivam vas da prestanete sa predstavama i lažima te da počnete rješavati goruće probleme poput katastrofalne ekonomske i demokrafske situacije. A vas, moje saborce i ostale građane pozivam da zajednički zaustavimo ovakvo bahato i neodgovorno ponašanje vladajućih – zaključuje Jovičić.

(SB)