Politika 22.10.2021.

JOVIČIĆ POZIVA NA OSTAVKE: Napustite funkcije i omogućite čestitim ljudima da poprave ono što ste godinama uništavali

ČITANJE: 1 minuta

Iz Gradskog odbora Demkratskog Narodnog saveza Banja Luka danas je saopšteno da je ova politička partija još prije više od pola godine ukazivala na problem sa potvrdama o vakcinaciji.

Predsjednik GrO DNS Banjaluka Radislav Jovičić smatra da se proces vakcinacije obavlja stihijski i bez jasnog plana i vizije, te da je takav slučaj i sa svim ostalim značajnijim pitanjima.

On podsjeća da zbog neusaglašenog „QR CODE-a“ građani imaju problema prilikom prelaska u zemlje EU.

“Pozivam nadležne organe da u što skorijem roku isprave ovu grešku i omoguće našim građanima iste mogućnosti kao što imaju oni koji su vakcinisani u Srbiji. U suprotnom dajte ostavke i prepustite to nekome ko zna, može i hoće da radi svoj posao”, ističe Jovičić.

On dodaje je ovo još jedna u nizu afera koja potresa zdravstveni sistem, ali da za to nisu krivi zdravstveni radnici koji, kako kaže, već drugu godinu prolaze kroz velike probleme boreći se sa pandemijom, nego rukovodioci institucija.

“Kako očekujete da vam građani vjeruju kada svakodnevno saznajemo za nove afere? Svima nam je više dosta vaše neodgovornosti. Napustite svoje funkcije i omogućite čestitim ljudima iz zdravstvenog sistema da poprave ono što ste vi godinama uništavali”, zaključuje Jovičić.

(N.S)