Vijesti 30.10.2017.

Jovkovićevoj povećana kazna za ubistvo banjalučkog fotografa

ČITANJE: 1 minuta

Kristina Jovković (32) iz Banjaluke osuđena je pravosnažno na 14 godina zatvora za ubistvo svog bivšeg partnera Aleksandra Mujčinovića Akija (44), počinjeno sa 11 uboda nožem u noći između 18. i 19. novembra prošle godine u kući u banjalučkoj Solunskoj ulici.

Time joj je Vrhovni sud RS povećao kaznu, nakon što je u Okružnom sudu Banjaluka prvostepeno bila osuđena na 12 godina.

Jovkovićeva je, kako stoji u optužnici po kojoj je proglašena krivom, banjalučkog fotografa ubila kuhinjskim nožem ukupne dužine 32 cm, i dužine oštrice 18 cm, kojim ga je, kako je navedeno, ubola ukupno 11 puta.

Povrede su, kako se navodi, prouzrokovale masivno unutrašnje iskrvarenje, te je poznati banjalučki fotograf, čija je smrt potresla brojne Banjalučane, podlegao ubrzo nakon što je izboden.

Prema ovoj, prvostepenoj presudi, Jovkovićeva je, nakon ubistva, pokušala da sakrije zločin, pa je dva ćebeta i jednu plahtu, natopljene mladićevom krvlju, ubacila u dvije plastične vreće u namjeri da ih baci.

“Kada sama nije uspjela da sakrije izvršenje krivičnog djela, 20. novembra prošle godine oko podneva, pozvala je svoju majku i njoj saopštila da je ubila Mujčinovića”, navedeno je u optužnici.

(Foto,vijest: Nezavisne)