Sport 12.11.2019.

JUBILEJ: FK “Omladinac” iz Lazareva obilježio 50 godina postojanja

Brojeći godinu za godinom Fudbalski klub Omladinac stigao je do pola vijeka postojanja.

Veliki jubilej skromno je obilježen, a aktuelna uprava sa Milanom Šipragićem na čelu zahvalila je pojedincima i kolektivima koji su tokom godina bili uz klub.

– Ta 1969. godina ostala je u sjećanju po tri bitna događaja. Zemljotres je razorio Banjaluku, osnovali smo Omladinac i ja sam se oženio – kazao je kroz smijeh jedini osnivač koji živi u Banjaluci Boško Ćulum, a potom nastavio u ozbiljnijem tonu.

– Tih godina bilo je mnogo omladine u našem naselju, ali nismo imali klub u kojem bismo se okupljali. Fudbal je bio najpopularniji sport pa je grupa entuzijasta, među kojima sam bi i ja, odlučila da osnuje klub. Pošto smo svi bili mladi, dali smo mu ime Omladinac, što je on i danas iako je ušao u ozbiljne godine – rekao je Ćulum.

Najveće uspjehe klub iz Lazareva bilježio je prije dvadesetak godina, kada je igrao u Prvoj ligi Republike Srpske, dok se i dalje spominje nastup u četvrtfinalu Kupa BiH. Stadion u Lazarevu nosi ime po nekadašnjem predsjedniku Miloradu Slavniću koji je ostavio neizbrisiv trag u radu ovog kolektiva.

– Koliko je Omladinac bio bitan mom suprugu, svjedoči i anegdota da je dan poslije naše svadbe ujutro ustao i otišao na utakmicu, a pri tome se nije obazirao na to što su gosti bili u našoj kući, dok smo bračno putovanje morali da odgodimo – izjavila je Marica Slavnić koja je prisustvovala obilježavanju jubileja.

(Glas Srpske)