Vijesti 29.01.2016.

Južno krilo UKC-a: Od ranog jutra pune čekaonice

ČITANJE: 2 minute
paprikovac guzve
Ista slika već danima. Od ranog jutra pune čekaonice starih, nemoćnih, djece, onih koji se ne snalaze sa brojevima, tasterima, novim rasporedom odjeljenja, šaltera… Novim načinom rada, u najmanju ruku, mnogi pacijenti su zbunjeni, a gužva je, pričaju, mnogo veća nego prije preseljenja u novootvoreno južno krilo. Na preglede čekaju satima.

Do najvećeg zastoja baš u laboratoriji, došlo je ne samo zbog preseljenja, već zato što su imali, kako kažu, manjih tehničkih problema, koji su u međuvremenu otklonjeni. Pošto nisu bili u mogućnosti da blagovremeno izdaju nalaze, došlo je do gomilanja, pa je razumljivo što su pacijenti nezadovoljni. Zato sada, kažu, rade danonoćno, kako bi izgubljeno nadoknadili.

– Praktično ostajemo duže poslije radnog vremena da bi sve nadoknadili, da bi pacijenti dobili svoje nalaze, sada smo sve riješili i od iduće sedmice dinamika će biti kao i prije- rekla je Sanja Avram, načelnik Zavoda za laboratorijsku dijagnostiku.

Pacijenti priznaju da im osoblje izlazi u susret, da uvijek objasne gdje treba da idu i šta da urade, ali bi bilo praktičnije ,kada bi bilo više pisanih objašnjenja i obavještenja…

U Univerzitetskom kliničkom centru RS apeluju na pacijente da budu strpljivi. Kako kažu, svima treba prilagođavanje. I za osoblje je ovo nov način rada.

– I za nas je novina, i tražićemo još nekih korekcija da bi pacijentima bilo transparentnije, ali naši pacijenti su to prošli u javnim ustanovama, državnim kod vađenja dokumenata, ličnih karata, registracije vozila, tamo se odlično snalaze a kod nas je teško, ne znam koji su razlozi, procedura je ista- kazala je Branka Kotur, glavni tehničar Zavoda za laboratorijsku dijagnostiku.

Da novootvorene ambulante u Južnom krilu funkcionišu bez problema, sa savremenom medicinskom opremom i u novim , poboljšanim uslovima rada, tvrdi i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, koji ih je obišao tokom dana. U planu je da do kraja sedmice počne i preseljenje Zavoda za nuklearnu medicinu i bolesti štitne žlijezde.

(Atv)