Vijesti 28.03.2016.

Južno krilo UKC RS funkcioniše u punom kapacitetu

ČITANJE: 1 minuta
bolnica paprikovac
Predsjedavajući Tima za praćenje izgradnje centralnog dijela Južnog krila Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Zoran Aleksić rekao je da su sve ambulante Južnog krila u funkciji i da rade punim kapacitetom.

“Svi uređaji i mašine su u punoj funkciji, poput PET skenera i PET ce-te-a, te sale za kateterizaciju, kao i mobilna medicinska oprema. Radimo sa pacijentima”, rekao je Aleksić.

On je dodao da je najveći dio građevinskih radova na objektu završen, ali da su ostali kontrolni radovi oko instalacija i sistema u objektu čiji je rok završetka – 8. maj.

Prema njegovim riječima, ostalo je još nekih sitnica u vezi sa vizuelnom signalizacijom i sistemom prozivanja pacijenata koji su u funkciji, ali ih treba usavršiti.

On je rekao da se taj veliki projekat privodi kraju, a proveden je na transparentan i zakonit način, prije svega zahvaljujući vanseriskoj profesionalnosti radnika Zavoda za izgradnju Banjaluka /ZIBL/, izvođača radova, tima Vlade Republike Srpske.

Aleksić je pojasnio da su se od svečanog otvaranja objekta Južnog krila 8. januara ove godine do danas radile kontrole svih sistema u objektu – vatrodojave, video nadzora, telekomunikacionih sistema, a da je u toku edukaciju tehničkog osoblja za rad u centralnoj kontrolnoj jedinici.

“Svi ti kontrolni radovi i eventualni nedostaci ili eventualni problemi koji se pojave u funkcionisanju ovako kompleksne zgrade se provjeravaju, te se priprema dokumentacija kako bi sve bilo spremno za dobijanje konačne upotrebne dozvole za objekat”, istakao je Aleksić.

On je najavio da se ovih dana očekuje dolazak medicinskih konsultanata iz Koreje da još jednom pregledaju svu oprema i da se odredi ko će biti serviser opreme kada istekne garantni period.

(Agencije/foto:Press)