Vijesti 19.03.2018.

“Kad bi hljeba bilo više”: U akciji za Kosovo prikupljeno 85.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Humanitarna akcija „Kad bi hljeba bilo više“ namijenjena javnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji uspješno je okončana i prikupljeno je preko 80.000 KM.

Pozivom na broj 1412 u toku mjeseca januara, korisnicima M:tel mreže bilo je omogućeno darivanje jedne KM po pozivu, a sav prihod je bio namijenjen Raško-prizrenskoj eparhijskoj organizaciji „Majka devet Jugovića“, koja rukovodi radom narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji

Od 1. do 31. januara pozivanjem broja 1412 ostvaren je prihod od 73.304 KM, a organizator  je bilo banjalučko udruženje „Baštionik“.

– Srbsko sabranje Baštionik je uz blagoslov Njegovog preosveštenstva vladike Banjalučkog gospodina Jefrema i Episkopa raško-prizrenskog gospodina Teodosija, bilo organizator dobrotvorne akcije namijenjene Srbima na Kosovu i Metohiji – poručili su organizatori.

Takođe, akciju bilo je moguće podržati i uplatom na poseban žiro račun otvoren samo za ovu namjenu. Uplatama pojedinaca, preduzeća, ustanova, Crkvenih opština-ovim putem je prikupljeno ukupno 11.343,29 KM.

(Srpskainfo)