Magazin 17.01.2016.

Kad vam je teško, razmislite o ovome!

ČITANJE: 2 minute
zivot nije lak
Tužne misli često ste mogu da rasprše samo promjenom perspektive. Ponekad se za nas zalijepe kao smola i čini nam se da smo dvostruko teži, slabiji i teško nam je da se pokrenemo i otrgnemo toj melanholiji.
Istina je da nam svijet tada djeluje kao hladno, neprijateljsko mjesto koje nema razumjevanja za nas. Ali sve je to daleko od istine… U takvom stanju uma gubimo vezu s pozitivnom stranom perspektive, činjenicama u kojima uživamo kada nam se život čini lijepim i bogatim.

To znači kako je vrijeme da se podsjetite na ove apsolutne istine. Svaka sljedeća rečenica malo po malo će otkidati komadiće vašeg lošeg raspoloženja, dok ništa od njega više ne ostane.

* Uvijek ćete nekome biti centar svijeta
* Vaš osmjeh može usrećiti i nekoga kome se baš ne sviđate
* Svaku noć neko o vama razmišlja prije nego zaspi.
* Čini li vam se da vas neko mrzi, to je često zato što žele biti kao vi.
* Svako ima barem dvije osobe na svijetu za koje je spreman da da život.
* U prosjeku, najmanje desetak ljudi na svijetu vas voli na svoj način.
* Život je prekratak da bi se svako jutro budili sa grižnjom savjesti. I zato volite osobe koje su dobre prema vama, zaboravite na one koje nisu i zapamtite da se sve događa s nekim razlogom.
* Čak i kada napravite najveću grešku svog života, iz nje će nastati nešto dobro.
* Kada imate osjećaj da je cijeli svijet protiv vas, pokušajte ga promatrati iz drukčije perspektive i shvatićete da nije tako.
* Zapamtite zauvijek: kada vam život ponudi drugu šansu, tog puta će ispasti dobro! Ako dobijete li novu priliku, zgrabite je. I ako vam se zbog toga promijeni cijeli život, pustite neka se to dogodi. Niko nije rekao da je život lagan. Ali vjerujte, svaka sekunda je toga vrijedna.

(Zdravaisretna.hr)