Sport 14.01.2016.

Kada on zatrese mrežu, poznatima smrt zakuca na vrata

ČITANJE: 1 minuta
fudbaler
Već nekoliko puta se dogodilo da kad gol postigne jedan od najboljih igrača Arsenala, Aron Remzi – umre neka slavna osoba.

Posljednji put se to dogodilo juče u duelu s Liverpulom, a danas su nam stigle tužne vijesti o smrti velikana britanskog glumišta Alana Rikmana.

Tako je 2009. preminuo španski novinar Andres Montes, a nakon još jedne akcije Arsenalove zvijezde i osnivač Applea, Stiv Džobs.

Godine 2011. ubijen je vođa terorističke grupe Al kaida Osama bin Laden, a ponovo su njegovi golovi “nagovijestili” nečiju smrt. Umrli su libijski vođa Muamar Gadafi, američka pjevačica Vitni Hjuston, pijanista Bebo Valdes, argentinski diktator Horhe Rafael Videla, bivši bokser Ken Norton i glumac Pol Voker, koji je poginuo 30. novembra 2013. godine, nakon dva Remzijeva gola protiv Kardif Sitija.

Kada je 11. avgusta prošle godine Remzi dao gol Mančester Sitiju, dan kasnije je slavni američki glumac Robin Vilijams pronađen mrtav.

U ponedjeljak je preminuo Dejvid Bouvi, dva dana nakon što je Remzi zatresao mrežu u utakmici FA kupa protiv Sanderlenda.

Jednom prilikom je Remzi prokomentarisao ovu gadnu glasinu, kako je naziva.

-Teorija je smiješna. Možda najluđa glasina koju sam čuo jeste da ljudi umiru nakon mojih golova. To je zaista luda glasina. Ali, može se reći da sam ‘uklonio’ i par gadnih likova- kazao je kroz smijeh, a prenosi Metro.

(NN)