Region 01.06.2021.

“KADA ZAGREB IZRANJA IZ SNA”: Patrijarh Porfirije čestitao Tomaševiću, citirao Štulića

ČITANJE: 1 minuta

Patrijarh srpski Porfirije, administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske, uputio je čestitku Tomislavu Tomaševiću, gradonačelniku Grada Zagreba, u kojoj je, pored ostalog, izrazio želju da mandat novoizabranog prvog čoveka Zagreba bude ispunjen prosperitetom i blagostanjem za sve Zagrepčane, bez izuzetka.

”Neka bi Vama i svim Vašim saradnicima Gospod Isus Hristos podario mudrost, snagu i strpljenje da pravedno i istinoljubivo predvodite Zagreb i služite Zagrebu, na zadovoljstvo svih njegovih građana”, kaže se u čestitki Patrijarha, a prenosi Mitropolija na svom zvaničnom sajtu, prenosi N1.

Zanimljivo je da je patrijarh Porfirije ovom prilikom citirao i stih “Kada Zagreb izranja iz sna” iz pjesme “Azre”, odnosno Branimira Džonija Štulića, pod nazivom “041”, što se može vidjeti iz integralnog teksta čestitke. Osim toga, aludirao je i na poznatu pjesmu “Indexa” – “Jutro će promijeniti sve”.

Kandidat zeleno-leve koalicije „Možemo“ Tomislav Tomašević u nedelju je ubedljivo pobedio u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba.

(SB)