Sport 23.09.2017.

Kajakaš Darko Savić jedini predstavnik BiH na Svjetskom prvenstvu

ČITANJE: 2 minute

Kajakaš Darko Savić spreman je za još jedan veliki izazov nastup na Svjetskom prvenstvu na divljim vodama, a biće jedini predstavnik BiH na šampionatu u Francuskoj.

Svjetsko prvenstvo u slalomu i sprintu biće održano u gradu Po od 24. septembra do 1. oktobra.

“Konkurencija je veoma jaka i mislim da je ovo najmasovnije Svjetsko prvenstvo ikada po broju nacija i po broju takmičara. Staza je odlična, vjestački kanal s ogromnom količinom vode i dosta liči na našu rijeku Vrbas, što meni odgovara”, rekao je Savić, kajakaš banjalučkog Kajakkanu kluba Vrbas M:tel.

Savić je prošlog mjeseca imao odličan nastup na Svjetskom prvenstvu na mirnim vodama (nastupio u C finalu), svom prvom SP na mirnim vodama.

“U dobroj sam formi, cijelu godinu sam se spremao i imao sam najgušću sezonu dosad. O rezultatu i ličnim očekivanjima na šampionatu svijeta je nezahvalno sada govoriti, s obzirom na to da su svi takmičari svoj plan i pripreme prilagođavali ovoj trci. Mogo više bih mogao reći nakon prvog dana kvalifikacija. Dosta je novih ljudi i takmičara koji će mi prvi put biti u konkurenciji pa ne mogu da prognoziram svoj plasman. Naravno, daću sve od sebe i nadati se najboljem”, istakao je Savić.

On će nastupiti u jakoj konkurenciji, za K1 je prije sedam dana bilo prijavljeno 37 nacija i više od 60 takmičara, ali očekuje se da se još neki kajkaši direktno prijave, tako da će biti više učesnika.

Bh. kajakaš je u Francuskoj od 18. septembra, gdje se priprema i trenira za SP, a jedini je predstavnik u takmičarskom dijelu iz BiH.

“Ispred BiH, zbog veoma skupih troškova, u Francusku je došao samo Darko. Darko je nakon nastupa na ICF Svjetskom prvenstvu u mirnim vodama odradio mjesec dana priprema i sada ćemo da vidimo šta ćemo napraviti, s obzirom na to da takmičenje na mirnim vodama nije bilo tako davno”, rekao je Nikola Stanković, direktor Vrbasa, koji je takođe na SP, ali on je od strane Svjetske kajakaške federacije delegiran za sudiju pa je u Francuskoj u svojstvu ICF delegata.

(Nezavisne)