Sport 12.07.2020.

KAJKUT NAJAVIO POVLAČENJE: Volio bih da na kraju igračke karijere podignem pehar sa Borcem

ČITANJE: 2 minute

“Mislim da je dosta. Naigrao sam se fudbala, zahvaljujući njemu sam proputovao Evropu i svijet, upoznao mnogo ljudi, stekao prijatelje. Iduće godine punim 37 i tada će biti vrijeme da se povučem”, poručio je Saša Kajkut, napadač banjalučkog Borca za “Srpskainfo”.

Prethodno je na društvene mreže postavio fotografiju ekipe Borca koja je igrala u subotu protiv Spartaka iz Subotice, a u kojoj je bio i on, te stavio komentar „Last Dance“ (zadnji ples) i na taj način najavio da će mu predstojeća sezona biti poslednja u karijeri.

A odlazak bi, dodaje, bio najljepši sa osvojenim trofejom.

“Zaista bih volio da na kraju igračke karijere podignem pehar sa Borcem, šampionski ili u Kupu BiH. To bi bio najljepši odlazak. Mislim da ovaj tim može to da ostvari, dobro je što nismo mnogo mijenjali igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu u kojoj smo obezbijedili učešće u Evropi. Atmosfera je odlična, kolektiv je svima nama na prvom mjestu i na tome možemo da gradimo optimizam”, rekao je Kajkut za “Srpskainfo”.

Iako mu je, kako kae bilo lijepo i u ostalim sredinama, grb Borca u kojem je četvrti put, svakako mu je najdraži

“Već nekoliko puta sam rekao da se nijedan drugi klub ne može porediti s Borcem, za njega se igra srcem, dok su ostali posao. Ne bih posebno izdvajao neki drugi klub, jer sam imao sreću da igram za dobro organizovane kolektive i zaista nosim lijepe uspomene iz svih sredina. Ako bih već morao da izdvojim nešto to bi sigurno bio period u zeničkom Čeliku, kao i dvije godine u Grčkoj, gdje sam igrao za Veriu i Kerkiru” istakao je iskusni napadač.

Pored navedenih, Kajkut je igrao još za Kozaru iz Gradiške, hrvatske timove Karlovac, Zadar i Pomorac, moldavski Šerif Tiraspolj, azerbejdžanski Baku, Saut Čajnu iz Hong Konga, te Krupu, Zrinjski i Željezničar.

(N.S/ Banjaluka.net)