Vijesti 08.01.2021.

KAKO ĆE BANJALUKA FUNKCIONISATI 9. JANUARA: Poznat program obilježavanja Dana RS

ČITANJE: 1 minuta

Kabinet predsjednika RS objavio je protokol povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, u subotu, 09.01.2021. godine:

13.30 časova – Dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima; (Palata Republike)

14:00 časova – Muzički defile – koncert Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske; (Relacija Narodno pozorište Republike Srpske – Palata Republike – Trg Krajine)

18.00 časova – Svečana akademija povodom Dana Republike Srpske.
(Svečana akademija biće emitovana na Radio-televiziji Republike Srpske);

20.00 časova – Premijera dokumentarno-igranog filma „Koridor 92“ na Radio-televiziji Republike Srpske

Radno vrijeme

Dan Republike Srpske, 9. januar je neradni dan i tog dana ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, podsjećaju iz banjalučke Gradske uprave.

Na republički praznik, u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banje Luke mogu samo da rade: u vremenu od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama, te u vremenu od 8.00 do 21.00 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.

Ugostiteljskim objektima dozvoljeno je da rade u skladu sa radnim vremenom propisanim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije.

Gradski i prigradski prevoz voziće putnike po prazničnom režimu, odnosno isto kao i nedjeljom, saopšteno je iz Gradske uprave.

Rad službi Doma zdravlja Banja Luka u subotu, 9. januara, pogledajte OVDJE.

(Banjaluka.net)

Oznake: Dan RS