Magazin 04.09.2015.

Kako da odbijete djevojku a da je ne povrijedite?

ČITANJE: 1 minuta
muvanje

Iako mnoge pripadnice nježnijeg pola kažu da vole iskrenost, otvoreno odbijanje poput “Ne želim da se vidimo, nisi moj tip”, vjerovatno će ih povrijediti, pa iskoristite neki od kulturnih izgovora koje će većina djevojaka shvatiti.

Djevojke ne prilaze muškarcima tako često, pogotovo na našim prostorima.

Ako ste jedan od rijetkih koji prkosi statistici, a baš i ne želite da se vidite sa dotičnom, postoji nekoliko načina da je fino odbijete.

Uhvatio me virus – Ovo je odličan izgovor, pogotovo u sezoni gripa i ljetnih stomačnih infekcija. Ali, kad jednom ovo izgovorite, držite se toga, nemojte izaći u grad i rizikovati da vas djevojka vidi kako ludujete. Budite spremni da žrtvujete to veče.

Radim do kasno cijele nedjelje – Ako se djevojka baš zagrijala, pa vas pozove i kad odležite “virus”, kažite da radite do kasno cijele nedjelje. Izvinite se i saopštite da je na poslu trenutno takva faza i da ne znate kad će se završiti. Trebalo bi da joj bude jasno.

Nisam još prebolio bivšu – Kada ništa ne upali, kažite da niste najbolje društvo jer i dalje patite za bivšom. Objasnite da joj niste ranije rekli jer ste se borili sa osjećanjima i željeli ste da nastavite dalje, ali ste shvatili da ne možete. Možda će čak i saosjećati sa vama, a obavezno joj udijelite kompliment da je sjajna osoba i da će sigurno usrećiti nekog drugog.

(Novosti.rs)