Kako da sačuvate privatnost na poslu?

posao
Kancelarijska ogovaranja česta su pojava u radnoj sredini.

Stoga i ne čudi što većina zaposlenih pokušava da zadržati svoju privatnost samo za sebe.

Na primjer, ljubavni život ili način na koji zaposleni obavlja radne zadatke.

Ne koristite poslovni e-mail u privatne svrhe: Iako nema ništa loše u tome da koji put napišete poruku prijatelju s poslovnog e-maila, budite svjesni da informatički administratori provjeravaju dolazne i odlazne ‘mailove’, većinom kako bi zaustavili virus i odmah reagovali.

Zadržite svoju lozinku samo za sebe: Lozinke postoje kako ih niko drugi osim vas ne bi koristio. Stoga, stručnjaci savjetuju da i kad niste prisutni u kancelariji nikome ne odajete vašu lozinku.

Ne koristite Internet u privatne svrhe: Na radnom mjestu, posebno u većim firmama gdje radi veliki broj zaposlenih, postoji i veće zanimanje za vas. Stoga, privatne poslove poput plaćanja računa, dogovaranja godišnjeg odmora ili bilo čega ostavite za kasnije.

Prije odlaska kući ugasite računar: Jer tako niko ne može da ga koristi.

(NN)

SOCIJALISTI PREDLAŽU: Dragutin Škrebić kandidat za načelnika opštine Teslić

Opštinski odbor Socijalističke partije u Tesliću ne namjerava da ima pasivnu ulogu na lokalnim izborima iduće godine, o čemu svjedoči i objava SP na društvenim mrežama da za načelnika ove opštine predlažu Dragutina Škrebića, odnedavnog direktora Inspektorata Republike Srpske i ranijeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS. Objavu prenosimo u cijelosti. “Dana 12. 12. 2019. godine

AĆIMOVIĆ: Talijan sam po baki s mamine strane

Draško Aćimović, kojeg je Predsjedništvo DNS jednoglasno izglasalo za kandidata na funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH oglasio se otvorenim pismom za javnost nakon niza događaja u ovoj stranci u proteklim danima.