Magazin 04.01.2016.

Kako da sakrijete mamurluk uz pomoć šminke?

ČITANJE: 2 minute
mamurluk sminka
Predstavljamo vam savršenu make-up tehniku koja kamuflira posledice koje konzumacija alkohola ostavlja na vašem licu!

Praznična slavlja su često sinonim za ispijanje koktela i raznih alkoholnih pića, što dalje uzrokuje mamurluk, osjećaj slabosti i bezenergičnost.

Ujutru nakon proslave Nove godine i Božića svi ćemo se osjećati više ili manje mamurni, pa je pravo vrijeme da naučite kako da sakrijete posljedice koje je prethodno veče ostavilo na vašem licu..

Zato smo rješili da se konsultujemo sa Lisom Eldridž, poznatom šminkerkom i kreativnim direktorom Lancome koja nam je dala odlične savjete za kamuflažu umornog izgleda.

Prije šminkanja

Prije nego što krenete da se šminkate, obratite pažnju na vaše oči i podočnjake. Oči najviše stradaju nakon duge i teške noći, a ovo se najviše odnosi na osobe koje nose kontaktna sočiva. “Sve što je hladno će vam pomoći da se oslobodite nadutosti”, kaže Lisa i dodaje:” Stavite vlažne pamučne blaznice u frižider i kada se dobro ohlade držite ih preko umornih očiju, kako biste smirili reakciju i uklonili natečenost”.

Koža

Kada je riječ o šminki koja treba da sakrije umor i mamurluk, zapamite- “manje je više”. Koncetrišite se na hidrataciju kože i najbolje bi bilo da preskočite nanošenje pudera i umjesto toga upotrebite malo korektora, koji će sakriti kritična podneblja i tamne krugove oko očiju.

Dobra hranljiva i hidratantna krema je takođe veoma važna stavka. Ova krema posjeduje laganu bazu te ćete prilikom nanošenja primjetiti da vaša koža dobija sjaj i svjež izgled, kao i neophodnu vlažnost.

Oči

Kada smo mamurni često osjećamo da je naš lice izgubilo svježinu i da su naše crte lica “sakrivene” iza nadutosti, zbog čega pomišljamo da crnim ajlajnerom istaknemo oči. Ovo je ogromna greška koju prave mnoge dame.

Jutro nakon provoda, šminkanje očiju bi trebalo da otvori oči i prosvjetli taj predio, pa pokušajte da izbjegavate tamne boje i olovke. Kremasta senka svjetlije nijanse, slične vašem tonu kože će pokriti crvenilo. “Možete iskombinovati dve boje i konturisati oči koje će time poprimiti lijep oblik, a vaš izgled će biti prirodan”, savetuje Lisa.

(Elle.rs)