Biznis 01.05.2016.

Kako isključiti notifikacije na Google Chrome-u

ČITANJE: 1 minuta
google chrome
Google Chrome notifikacije nisu uvijek najlakše funkcije za savladati. Neke web stranice kao što je Facebook će vas pitati da li želite da uključite obavijesti u Chromeu, ali je prozor lako zatvoriti ukoliko niste sigurni o čemu se radi.

Prva stvar koju trebate znati kada su u pitanju podešavanja obavijesti u pretraživaču je kako ih pronaći. Kada ste to učinili, kliknite na meni u gornjem desnom uglu Chromea, a potom na Settings.

Ako ne želite vidjeti bilo kakva obavještenja dok pretražujete Chrome, najlakše je da odaberete opciju “Ne dozvoliti stranici prikazivanje obavijesti”. Ali, ako želite da sve izgleda više selektivno, možete pretvoriti i psotaviti pojedinačne obavijesti web stranice za notifikacije.

Ukoliko koristite Google Hangouts i ako neprekidno dobijate obavještenja o konverzaciji ili od osobe na Google Hangouts, možete da isključite obavještenja i blokirate osobu. Otvorite Google Hangouts aplikaciju na Android telefonu.
Kada se aplikacija otvori, kliknite na konverzaciju koju želite da uklonite ili na kontakt koji želite da blokirate. Kliknite na dugme “Menu” a zatim izaberite opciju “People & options”.

Na ekranu “People & Options” vidjet ćete opciju na vrhu koja vam omogućava da isključite obavještenja. Druga opcija je opcija za blokiranje osobe iz aktuelnog razgovora. Ako učestvujete u grupnom četovanju, vidjet ćete više od jedne opcije za blokiranje. Kliknite na osobu koju želite da blokirate.

Prikazaće se upozorenje na ekranu s pitanjem da li ste sigurni da želite da blokirate osobu. Da biste nastavili, kliknite na opciju “Block Person”.
Ako kasnije želite da odblokirate osobu, kliknite na meni a zatim izaberite opciju Settings.

(Klix)