Sport 13.09.2016.

Kako je fudbalska legenda proslavila Bajram?

ČITANJE: 1 minuta

Bajramske svečanosti oduvijek sam poistovjećivao sa osjećajem ispunjenosti srećom i mirom, porodičnim i prijateljskim spokojstvom. Sve religiozne vrijednosti su plemenite i važne za zdravo društvo. Takav je i sport, kaže za “Nezavisne” Banjalučanin Muhamed Ibrahimbegović Fišer, sportska legenda.

Posljednjih godina vjerske praznike obilježava sa suprugom Brankicom. Prilika je to, kako tvrdi, prije svega da se okupi čitava porodica, odnosno kćerka Helena, te sinovi Damir i Danijel.

“Odrastao sam u porodici koja je bila religiozna, ali se sve to kod nas odvijalo pristojno i skromno. Još tada sam učen da poštujem sve vjere, a posebno svakog iskrenog i religioznog čovjeka”, objašnjava nam Fišer.

Svoju ličnost je, kako dodaje, razvijao u sportu, uz potrebu da se uvijek oslanja na te vrijednosti koje je naučio u kući.

“Religija može unaprijediti život čovjeka i zajednice ukoliko se tumači na pravi način. Može doprinijeti poboljšanju opšteg ambijenta u kojem su mir i dijalog neprikosnovene vrijednosti. I to je dragocjeno”, iskren je Fišer. Vraćanjem Ferhadije, kako smatra, baš to se i postiglo u Banjaluci. “Iako mnogi ljudi imaju pogrešan stav ili predrasude, Banjaluka se vratila na visok stepen tolerancije, ili bolje reći razumijevanja i poštovanja komšije, pa je i postojanost Ferhadije i te kako važna za potpun užitak praznika u Banjaluci”, napominje sagovornik.

(nezavisne.com)