Vijesti 20.08.2016.

Kako je policajka spasila život izbodenom mladiću u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

– Govorila sam mu da pritisne ranu jače, da ne iskrvari, ni sama ne znajući da li je on ustvari bio napadač ili žrtva napada, jer mi nije govorio ništa – ispričala je za “EuroBlic” Marija Markanović, portparolka i inspektorka CJB Banjaluka, koja je prva preksinoć pritekla u pomoć ranjenom Draganu Stuparu (20) u Banjaluci.

Maskirani napadač preksinoć, oko 23 časa, nožem je u stomak ubo Dragana Stupara (20) iz Bosanskog Petrovca. Okrvavljeni mladić pronađen je u blizini mosta Venecija u Banjaluci, nakon čega je odvezen na hirurgiju, gdje je operisan.

Prema posljednjim informacijama iz UKC RS zdravstveno stanje povrijeđenog mladića je stabilno.

Hrabra Markanovićeva iako u početku nije željela govoriti o šokantnom slučaju u ispovjesti za list “Blic” objasnila je da u prvim trenucima nije ni znala da li je povrijeđeni žrtva ili nešto drugo.

– Vozila sam auto Ulicom Gavre Vučkovca i u blizini mosta Venecija primjetila mladića kako se savijen, drži za stomak i prelazi cestu. Zaustavila sam se. Izgledao je izgubljen i prestrašen. Ja, sa druge strane u prvom momentu nisam znala o čemu se radi, ali ubrzo se vidjelo da je mladić povrijeđen i prestrašen. Pokušavala sam ga smiriti, da ne paniči. Nisam znala ni šta se dogodilo, jer nisam mogla nikako uspostaviti komunikaciju sa povrijeđenim – ispričala je Markanovićeva.

Ona dodaje kako je povrijeđenog mladića polivala i vodom kako bi ga održavala pri svjesti. Pružila je prvu pomoć povrijeđenom, a zatim pozvala Hitnu pomoć i kolege iz policije.

Maskirani napadač preksinoć je oko 23 časa nožem je u stomak ubo Dragana Stupara (20) iz Bosanskog Petrovca. Okrvavljeni mladić pronađen je u blizini mosta Venecija u Banjaluci, nakon čega je odvezen na hirurgiju, gdje je operisan.

“EuroBlic” saznaje da je Stupar nekoliko časova prije napada dovezao sestru bliznakinju u studentski dom “Nikola Tesla” i da se uveče trebao naći sa prijateljem.

– Maskirani napadač ga je sačekao sa namjerom da ga opljačka. Nakon prvog napada, mladić je uspio odgurnuti razbojnika, a zatim ga je ovaj nožem ubo u desni dio stomaka i pobjegao – objasnio je izvor blizak policiji. Razbojnik kako je potvrđeno, nije uspio opljačkati mladića.

(blic.rs)