Magazin 30.12.2015.

Kako piloti i stjuardese provode vrijeme kada nema putnika?

ČITANJE: 2 minute
stjuardesa
Radnici raznih aviokompanija postavili su na društvene mreže fotografije koje pokazuju šta rade kada putnika nema u blizini.

Oni su na Facebook, Twitter i Instagram postavili skoro 1,2 miliona fotografija, a na njima su prikazani piloti i stjuardese u smiješnim situacijama, ali i onim na kojima bi im svi pozavidjeli, gdje odmaraju na prelijepim plažama.

Fotografije postavljaju sa haštagom #crewlife.

Pilot Kvantas Linka Tom Kros iz Sidneja postavio je fotografije iz kokpita, pejzaže gradova koje je posetio, kao i veliki broj fotografija svog psa Kali. Ima skoro 50.000 pratilaca i toliko je poznat da ga putnici prepoznaju na aerodromu. Neke fotografije imaju i više od 5.000 lajkova, a Kros se smatra nezvaničnim ambasadorom svoje kompanije.

http://twitter.com/ShesGot_Claws/status/680691178010968065/photo/1

Stjuardesa Džineris de Santjago fascinira fotografijama raznih destinacija od Meksika do Madrida. Društvene mreže je počela da koristi kako bi ostala u kontaktu s porodicom i podijelila s rodbinom svoja iskustva.

– Ovaj posao mi je dao priliku da istražim nove gradove i učim o mnogim različitim kulturama. Veoma sam zahvalna na poslu, napredujem i dobijam bonuse. Kao radnik aviokompanije imate mogućnost da putujete besplatno ili sa veoma malim troškovima. Kada radite, jedan dan ste na doručku u Njujorku, na večeri u Milanu ili Londonu, a već sljedeći dan u Bogoti- rekla je De Santjago.

http://twitter.com/The_Sky_Angel/status/680529355018117120/photo/1

Stjuardesa Sara Stigar ima svoj kolumnu za FlyerTalk i koristi Tviter kako bi edukovala putnike i pratioce. Piše i o lijepim i o ružnim stvarima, a to smatra jednim vidom opuštanja i terapije kada je kilometrima daleko od kuće.

Najčešće fotografije koje postavljaju su one koje naprave s poznatim pjevačima, glumcima, političarima i drugim slavnim ličnostima.

http://twitter.com/InstaMaui/status/678757495234551808/photo/1

(Klix)