Magazin 05.12.2015.

Kako se parfemi biraju u zavisnosti od tipova žena?

ČITANJE: 2 minute
Perfume bottles
Žene se mogu podijeliti u nekoliko tipova u zavisnosti od njihove ličnosti. Kako se parfemi biraju u skladu sa ličnostima, tako se i oni mogu podijeliti u kategorije, u zavisnosti od tipa žene, kojima odgovaraju.

Strastvena

Ovaj tip žene uvijek zna šta želi i čvrsto se drži svojih ciljeva. Veoma su temperamentne i brzo planu čak i zbog najmanje sitnice. Vole da budu u centru pažnje i ostvaruju jake emotivne veze sa velikim brojem ljudi. Ovom tipu žene najviše prijaju začinski istočnjački mirisi, a mošus, bosiljak, čili i crni biber još više ističu njihovu temperamentnost.

parfemi

Povučena

Ove žene karakteriše prirodnost i harmonija, a najveća vrijednost u njegovom životu predstavlja smirenost i mir. One su obično tihe, trude se da izbjegavaju konflikte, prijatni su prema svima u svom okruženju i rado pomažu drugima. Vole prirodu, pa najčešće biraju život na selu. Porodica im je na prvom mjestu, veoma su strpljive, pažljive, saosjećajne majke i supruge. Cvjetni mirisi su idealni za ovaj tip žene, jer ih asociraju na velika travnata polja.

Uvijek dobro raspoložena

Žene, koje spadaju u ove kategorije su vječiti optimisti i maksimalno uživaju u životu. Spadaju u društvene osobe i teško podnose samoću. Imaju veoma veliki broj prijatelja sa kojima često odlazi na razne žurke. U poslu ih karakteriše efikasnost, dobra organizaciona sposobnost i komunikativnost. Uvijek su iskrene čime veoma brzo stiču povjerenje okruženja. Njenu ličnost najviše izražavaju prijatni cvjetni mirisi i svježi voćni mirisi. Mandarina, kokos, limun, mango u kombinaciji sa cvjetnim mirisima predstavljaju idealan izbor za ovaj tip žene.

Usmerena ka ostvarivanju sopstvenih ciljeva

Ove žene karakteriše jaka samokontrola, racionalnost i snažna želja za postizanje postavljenih ciljeva. Veoma su marljive, povjerljive, motivisane i iskrene osobe. Emocije snažno djeluju na njih, ali kada treba da se odluče u vezi bitnih pitanja uvijek se oslanjaju na razum. Njima najviše odgovaraju drvenasti mirisi poput mirisa kedra i sandalovine.

Intelektualka

Interesovanje ovih žena je prvobitno usmjereno na duhovne stvari, dok emocije ostaju u pozadini. Privlači ih umjetnost, a u svom slobodnom vremenu često čitaju. Veoma su empatične osobe, karakteriše ih izuzetna sposobnost procjenjivanja ljudi u svojoj okolini i nikada ne osuđuju nikog. Iako često imaju veoma komplikovan ljubavni život, mnogi ih smatraju intresantnim drugovima i ljubavnim partnerima. Njima najviše odgovaraju kiselkasti začinski i egzotični voćni mirisi.

Mirisi predstavljaju jednu vrstu forme komunikacije sa kojim se može zavoditi, poboljšati raspoloženje i povećati samopouzdanje. Prilikom odabira parfema treba obratiti pažnju da ona ojačava ličnost osobe, stoga treba birati parfem, koji najviše odgovara ličnosti i funkcioniše kao lični pečat.

(kakopedija.com)