Magazin 29.09.2015.

Kako spavate, takva vam je veza!

ČITANJE: 3 minute
par-spava
Nije svejedno da li spavate zagrljeni, na boku ili potpuno odvojeni u krevetu sa svojim partnerom ili partnerkom. Poza u kojoj ležete s svojom jačom ili nježnijom polovinom može mnogo toga da kaže o vama i vašoj vezi, a vi ste tu da naučite da čitate neverbalne znake.

Evo šta poze u kojima spavate otkrivaju o vašem odnosu i ima li vaša ljubav budućnost:

OBLIK KAŠIKE

U ovoj pozi parovi leže na boku, okrenuti licem jedno prema drugom i blisko se dodiruju. Ovaj način spavanja uobičajen je na početku veze i otkriva strast i potrebu da budete blizu partnera.

ZAGRLJAJ KAO NA MEDENOM MJESECU

U ovoj pozi partneri leže na boku, okrenuti jedno prema drugome u čvrstom i isprepletenom zagrljaju. Djeluje veoma romantično, ali ta poza pokazuje da je veza na samom početku. Istina je zapravo da je spavanje u ovom položaju nerealno jer zaustavlja cirkulaciju u rukama. Parovi koji spavaju u ovom položaju ne mogu da se zasite jedno drugoga i žele da budu jako blizu čak i kad spavaju.

ZAŠTITNIČKA POZA

Partneri spavaju na leđima, partnerka drži glavu lagano naslonjenu na partnerova prsa i rame dok je on grli jednom rukom oko ramena. U ovoj pozi spava par koji se osjeća prijatno zajedno i ​​to ukazuje na dugoročnu i ozbiljnu vezu.

LEŽERAN ZAGRLJAJ

Nakon nekoliko godina veze, ovo je omiljeni položaj mnogih parova. Vrlo sličan “kašiki”, ali daje više prostora. Oba partnera leže na boku, okrenuta u istom smjeru, ali nisu spojeni, već između njih ima prostora, a muškarac ležerno drži ruku na ženinom ramenu ili ruci. Ova poza pokazuje kako je intimnost i dalje prisutna u vezi, ali potrebna im je udobnost kako bi mogli da se naspavaju.

ZAGRLJAJ NOGOM

Za ovom pozom partneri nerijetko posežu kada im je san zaista potreban, ali svejedno žele da održe kontakt. Muškarac leži na leđima, a žena na stomaku vrlo blizu njega, prebačene noge preko njegove. Na ovaj način par pokazuje kako su osjećaji jaki, ali jednostavno imaju potrebu za sopstvenim prostorom.

OBRNUTA KAŠIKA

U ovom slučaju oba partnera, baš kao u “kašiki”, leže na boku, s tim što je žena muškarcu okrenuta leđima, dok je on grli otpozadi. Ovu pozu nerijetko koriste žene kako bi zapravo nagovorile partnera da ih zagrli, a često može da znači i poziv na seks.

SVAKO NA SVOJOJ STRANI

Ovo je zapravo vrlo česta poza, jer se gotovo polovina ljudi tokom sna odmakne od svojih partnera i okrene na svoju stranu kreveta. U ovoj pozi partneri spavaju daleko jedno od drugog, bez kontakta.

NA IVICI KREVETA

Ovo je veoma rijetka poza, ali obično uključuje to da jedan od partnera doslovce klizi preko ivice kreveta. To može da znači dvije stvari. Ili par još traži udobnu pozu za spavanje ili je riječ o vrlo kreativnim osobama. Međutim, istovremeno može da ukazuje na raskid.

(Telegraf.rs)