Magazin 01.04.2016.

Kako štikle učiniti udobnijima

ČITANJE: 1 minuta
stikle
Iako nijedne štikle nikada neće biti ni približno udobne poput para patika, neke su znatno udobnije od drugih, a to koliko su štikle udobne, ne ovisi samo o visini potpetica.

Smještaj potpetice

Birajte štikle kojima je potpetica tačno ispod same sredine vaše pete, a ne one koje imaju potpetice povučene prema zadnjem dijelu cipele. Tanke potpetice najčešće jesu ispod sredine vaše pete, no svakako obratite pozornost na ovaj veoma bitan faktor pri sljedećoj kupovini.

2

Debljina đona

Visoke štikle će uvijek biti udobnije ado imaju pojačanje u obliku zadebljanog đona, odnosno ako imaju platformu. Ako vaše omiljene štikle nemaju platformu, barem dodajte silikonske jastučiće pod prste.

3

Puna peta

Volite li nositi cipele s punom petom, svakako se klonite onih kojima je puna peta napravljena od drveta ili tvrde plastike. Kožne i gumene pete te one od pluta puno su bolja opcija jer će se bolje prilagoditi vašem stopalu i amortizirati pritisak i hod.

4

Debljina potpetica

Što je potpetica deblja, to će vaše štikle, a i vi na njima biti stabilnije. Cipele s platformom i debelom potpeticom pkazale su se kao najbolji izbor, posebice ako platforma nije koso rezana pod prstima.

5

Sigurnost

Što cipela ima veću mogućnost da vam ispadne ili sklizne s noge, to ćete u njima teže hodati. Izbjegavajte sandale i natikače na petu te cipele s tankim kaiševima koje nozi ne pružaju dovoljno sigurnosti i radije se odlučite za modele s debljim kaiščićima oko zgloba u kojima će vam noga biti stabilna.

6

 

(Cosmopolitan.hr)