Vijesti 12.11.2017.

Kako su Banjalučani spasli čovjeka koji je pokušao da se ubije

ČITANJE: 1 minuta

Policija i doktori jutros su imali pune ruke posla kako bi spasli 42-ogodišnjaka iz Laktaša koji se bacio u Vrbas sa banjalučkog Gradskog mosta.

Policajac je čovjeka zatekao bez svijesti, ušao je u rijeku i izborio se da njegovu glavu zadrži iznad vode do dolaska Hitne pomoći i vatrogasaca.

Intervencijom vatrogasaca i policije, čovjek je izvučen iz vode. Nakon što su mu vratili puls, prevezen je u Univerzitetsko-klinički centar Srpske.

Prvu pomoć pružili su mu ljekari Hitne pomoći, a onda je smješten na Kliniku intenzivne medicine, gdje je priključen na aparate. Doktori se bore za njegov život, a kažu da su i prognoze o njegovom zdravstvenom stanju krajnje neizvjesne. Građani pričaju da se sve desilo na brzinu, ali da čovjeka niko nije mogao da spriječi u pokušaju samoubistva.

“Čovjek je došao u kafanu, pa rekao: Eno skočio sa mosta neki čovjek”, rekao je jedan od očevidaca događaja.

“Gospodin što je ušao u Roštiljnicu, kaže “Skoči čovjek s mosta. Ja mu vičem: Gdje ćeš? On kaže: Ja moram.” I bacio se”, ispričala je jedna Banjalučanka.

Kada su vidjeli da mu ne mogu pomoći, Banjalučani su odlučili da odmah pozovu Policiju. Zahvaljujući tom pozivu je i spasen.

(ATV)