Vijesti 08.09.2016.

Kako Toplane reaguju na zahtjeve za isključenje sa mreže?

ČITANJE: 6 minuta

Nekoliko hiljada zahtjeva za isključenje s toplovodne mreže samo u Banjaluci čeka u fiokama gradske Toplane.

Mnogo je i Prijedorčana koji iz ovog ili onog razloga ne žele usluge Toplane u svoja četiri zida. Umjesto da na njihovu adresu pošalju ekipu koja će udovoljiti zahtjevu, iz Toplana redom poručuju – ili ste na mreži ili promijenite stan.

Redovna isporuka toplotne energije, poštovanje rokova i uredno praćenje sezone od strane banjalučke Toplane za Mirsadu Šepić i više su od dovoljnog za ostanak na mreži.

-Što se tiče grijanja u mom stanu nikada nije bilo problema, naravno u vrijeme rata, ali kada je ponovo uspostavljeno ja sam bila prezadovoljna. Ipak, isključila sam se zbog nemogućnosti izvršenja svojih obaveza – , rekla je Mirsada Šepić, Banjaluka.

Tako se pridružila broju od preko osam hiljada potrošača koji su podnijeli zahtjev za isključenje s mreže i tada su problemi počeli. Gotovo šest mjeseci od podnošenja prvog zahtjeva Toplana odbija da izađe na teren.

-Podnijela sam odmah zahtjev i nisam dobila od Toplane nikakav odgovor do avgusta mjeseca. Potom sam se obratila privatnoj firmi koja mi je isključila grijanje i dala mi potvrdu – , dodala je Šebićeva.

Potvrda je dokaz Toplani da je cijeli proces obavljen legalno i da je time prekinuta saradnja između firme i potrošača. Iako je privatna firma praktično uradila njihov posao Toplana ni nakon toga nije izašla na teren, čak ni kako bi bila sigurna da nema osnov za isporuku računa. Iako se tako čini, Mirsadini, kao ni zahtjevi hiljade drugih potrošača nisu zapeli u fiokama. Za svoj postupak Toplana ima drugačije opravdanje.

– Toplana trenutno ima odluku da ne želi da radi u korist svoje štete. Postoji manji broj potrošača koji nisu isključeni od strane Toplane, i to pitanje ostaje da se riješi na nivou grada. Toplana je u vlasništvu grada, pa grad ima zadnju riječ – , istakao je Dušan Rodić, inženjer u sektoru razvoja i investicija u Toplani Banjaluka.

Ipak, odluku Grada nisu čekali. Posljednji kvarovi pred početak sezone su otklonjeni, remonti izvršeni, prve zalihe energenta nabavljene, gubici na mreži umanjeni pa u Toplani, smatraju da imaju dovoljno razloga da ostanu pri ideji da potrošačima koji su se isključili s mreže fakturišu 30 odsto računa. Dobije li takav, prema zakonu apsurdan račun, Mirsada ima spreman odgovor.

– Ovoj je moj stan i ja sam ga kupila. Te cijevi Toplana neka izmjesti i neka ih nosi sa sobom – kategorična je ona.

Ovakav prijedlog Toplane i njen odnos prema potrošačima klasičan je primjer nepoštene poslovne prakse. Izvlačenje iz Zakona o zaštiti potrošača samo onoga što je njima u korist, tvrde u Pokretu potrošača, nije problem samo ovdašnje Toplane.

– Ne samo u Banjaluci, nego i u Gradišci i u Prijedoru da kada se isključi, mora plaćati 30 odsto kao da ih griju komšije. Znači da potrošač u ledari živi, on se isto grije, a koliko ga griju komšije, toliko on grije svoje komšije, smatra Dragutin Bošković iz Pokreta potrošača Republike Srpske.

Rodić dodaje da “ta priča kako potrošači koji su se isključili mogu podjednako dogrijavati, oni sigurno ne griju i ne troše onu količinu energije koja je proračunata za taj stambeni prostor.”

Ovaj problem nemaju samo potrošači u Banjaluci. Slično je i u Prijedoru. Ratko Јoveš bitku s Toplanom vodio je još 2005. kada su njega, i zajednicu etažnih vlasnika, iako ih nisu pitali, priključili na mrežu.

– Oni su grijanje uključili samovoljno 2005.godine. Grijanje samo dobili u januaru, za grejnu sezonu smo se pripremili još u septembru, jer grijna sezona počinje u oktobru. Tada su rekli da ugovori vrijede oni koji su stvoreni u bivšoj SFRЈ i nisu nas ništa obavještavali kada je došao kraj 2005. u decembru oni su poslali opomenu pred tužbu, rekao je Ratko Јoveš, Prijedor.

Priča je zavšena na sudu, a potrošači su se konačno riješili usluge koju nikad nisu ni tražili. Iako je dosta učinjeno na poboljšanju usluge tokom prethodnih sezona, prelaskom na drvnu sječku i uvođenjem dvadesetčetvoročasovnog grijanja, broj onih koji bi se odrekli usluge Toplane i dalje je relativno velik. Ali, bez obzira na njihove zahtjeve i prijedorska Toplana ima jasan stav.

-Toplana jednostavno ne dozvoljava isključenje sa sistema centralnog grijanja zato što su sve zgrade projektovane da se griju, nije predviđeno da se neke stambene jedinice isključe, istakala je Ljiljana Despotović, direktorka Toplane Prijedor.

Od takvog stava više šokira jedino prijedlog rješenja nezadovoljnim potrošačima.

-Onog momenta kada ste kupili stan vi ste izabrali način zagrijavanja. Toplana vas ne spriječava da vi mijenjate izbor. Tržište postoji, prodajte stan sa centralnim grijanjem i kupite stan koji nije priključen na grijanje, dodala je Despotovićeva.

Ovakav stav ne samo da se kosi sa Zakonom o zaštiti potrošača nego krši čak i Ustav Srpske koji članom 24. garantuje nepovredivost stana. Uprkos svemu, u toplanama se pokušavaju opravdati eventualnim gubicima, bez obzira na to što ni u Prijedoru ni u Banjaluci nisu ispitali stanje na terenu ni utvrdili koliki tačno gubitak ostvaruju.

-Gubitak korisnika i gubitak na osnovu umanjenog računa za grijanje onom kome je ugroženo grijanje, smatra Despotovićeva.

Gubitke ima i bijeljinska Toplana. Dodatni problem jeste, kažu, cijena koja se nije mijenjala od 2010. godine. Iako bi im poskupljenje značilo, za taj korak se još nisu odlučili. I oni imaju problem s potrošačima koji se odjavljuju, ali na njih gledaju drugačije.

-Razlozi za isključivanje su prevashodno ekonomske prirode da ljudi mogu plaćati. Imamo mi i obrnutih situacija zaista i korisnika koji se ne isključuju, ali evidentno ne mogu da plaćaju, ulaze u dug, prave reprograme koje poslije teško poštuju, istakao je Radomir Marjanović, direktor Toplane Bijeljina.

Ista djelatnost tako ne znači i isti stav u gradskim toplanama. Vodeći se logikom nekih toplana koje svojataju zidove tuđih stanova, Elektrodistribucija se može smatrati vlasnikom krovova priključenih na elektromrežu, a Vodovod npr. može da polaže pravo na zemljište kojim protiču podzemne vode.

(RTRS)