Magazin 28.04.2016.

Kako vrijeme prolazi Ruslana sve privlačnija

ČITANJE: 1 minuta
ruslana
Ruslana je 2004. godine pobijedila na takmičenju za pjesmu Evrovizije numerom “Wild dance”, ostavivši Željka Joksimovića i “Lane moje” iza sebe, na drugom mjestu.

Nakon ovako velikog trijumfa, ona je krenula da gradi političku karijeru i bila je jedna od najglasnijih govornika u Ukrajini tokom krize.

Prije 12 godina Ruslana je djelovala kao žestoka, srdačna i žustra djevojka. Plenila je pozitivnom energijom, te nije ni čudo što je pobijedila na ovom muzičkom takmičenju.

Tada je bila u “amazonskom fazonu”, a očigledno je da se taj stil i dalje nije promijenio. Naime, ona sada izgleda skoro identično kao i 2004. godine, možda čak i mlađe. Možda nije stekla svjetsku slavu, ali je skretala pažnju stranih medija prethodnih godina stalnim protestima u Ukrajini.

Naime, 2013. godine je prijetila da će se zapaliti na trgu u Kijevu zbog odluke vlasti da odustane od potpisivanja Sporazuma o pridruživanju sa EU.

Na svim protestima ona je glavna ličnost i često pjesmom podržava okupljene. Velika je pristalica Evropske unije i Zapada generalno, pa je tako bila oduševljena kada je upoznala Hilari Klinton.

Od 2014. godine je počela da se sastaje sa liderima svih zapadnih zemalja i da ih moli da pomognu njenoj zemlji. Zbog svog političkog angažmana dobijala je i prijetnje smrću.

(Agencije)