Vijesti 12.09.2016.

Kakvi su planovi novog rukovodstva CJB Banjaluka?

ČITANJE: 2 minute

Hitno riješavanje još uvijek neriješenih ubistava na području Banjaluke će biti prioriteti novog rukovodstva Centra javne bezbjednosti (CJB) ovog grada. Nasljednik Boška Pandže, Željko Spasojević će nastojati kroz svoj radi zadržati stabilno stanje bezbjednosti ali i raditi na prevenciji mogućih terorističkih napada.

Zato novi načelnik poručuje da su u policiji rokovi za rješavanje odmah i sada.

– Mi preduzimamo u aktuelnom momentu niz operativno preventivnih radnji u cilju realizacije ovih zadataka. Kako ćemo to uraditi, uradićemo to korištenjem maksimalno sredstava kojim centar raspolaže, maksimalnu saradnju sa operativnim službama MUP-a, i u tom slučaju onda mora doći do rezultata – tvrdi Željko Spasojević, načelnik CJB Banjaluka.

Postavljanjem Spasojevića za načelnika Centra, morale su se desiti i još neke kadrovske promjene, poručio je prvi čovjek policije Srpske. Lukač je dodao da su teške krađe i neriješena ubistva prioritet zbog čega je i formirana nova Uprava za organizovani i teški kriminalitet.

– Zajedno sa Centrom Javne bezbjednosti i na području centra će se onovo pokrenuti i aktivirati sva ubistva koja su neriješena iz prošlog perioda, kako iz prošle godine tko i neka stara ubistva. Imamo cilj da riješimo sva neriješena ubistva i ovi ljudi će maksimalno raditi na tome. U vezi nekih ubistava će se pojaviti i nove činjenice uskoro za koje se nadam da će dovesti do otkrivanja počinilaca – kaže Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Iz MUP-a Srpske su najavili da će ove godine otići i oko 260 policajaca u penziju. Zato će do kraja godine otvoriti i još jedan konkurs za policijske službenike sa završenom Visokom školom unutrašnih poslova. Većih kadrovskih promjena za sada neće biti, a ni smanjivanja plata u policijskoj službi.

(Srpskacafe.com)

Oznake: Dragan Lukač