Kakvo vrijeme očekuje Banjalučane u novogodišnjoj noći?

Građani najvećeg grada Srpske se uveliko spremaju za novogodišnju noć, a pored zabave koju obećavaju mnogobrojni banjalučki restorani i kafići, sugrađani, ali i gosti, u najveselijoj noći u godini mogu uživati i na otvorenom, to jeste na Trgu Krajine, gdje su najavljeni koncerti poznatih grupa i pjevača.

Prema sajtu AccuWeather novogodišnja noć u Banjaluci biće prohladna, a moguće su i padavine, odnosno kiša, ali i pokoja pahulja.

Kako najvaljuju meterolozi prognozirana dnevna temperatura u Banjaluci 31. decembra biće osam stepeni celzijusa, dok će temepratura u novogodišnjoj noći da se spusti na 3 stepena, uz mogućnost padavina.

Slično vrijeme u Banjaluci prognozira se i za 30. decembar, kao i za 1. januar.

Banjalučani i njihovi gosti će Novo godinu na otvorenom slaviti uz trodnevne koncerte i turistički sadržaj na Trgu Krajine, nazvan “Zimska varoš”, a koji će trajati do 5. januara.

Tako će 30. decembra moći da čuju Mariju Šerifović, da bi Novu godinu dočekali uz poznate melodije ‘Crvene jabuke’ i Jelene Tomašević.

Dan poslije, 1. januara, nastupiće i jedna od najpopularanijih mladih pjevačica – Aleksandra Prijović.

Ukoliko ste planirali da dođete na Trg nemojte da vas ova vremenska prognoza obeshrabri, jer će uz taktove pjesama “To mi radi”, “Dirlija”, “Život u koferima” i “Oro”, te neku čašicu kovanog vina ili piva biti sigurno zabavno.

Kao i ranijih godina za samu ponoć, kada se kazaljke poklope, planiran je i veliki vatromet koji će sigurno obradovati sve prisutne na gradskom trgu.

(Nezavisne)

Darko Golić danas u Tužilaštvu

Ljekar Darko Golić danas će biti sproveden u banjalučko Okružno javno tužilaštvo zbog sumnje da je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske obljubio nemoćno lice.

Banjaluka.net analizira: Privredni rast u RS biće sve jači

U Republici Srpskoj se u narednom srednjoročnom periodu očekuje nastavak stabilnog kretanja privrednog rasta i to po stopama od 3,5 do četiri odsto, i to kao rezultat održivog rasta domaće tražnje, laganog oporavka izvozne tražnje i pozitivnog efekta investicija. Naime, očekivani rast privredne aktivnosti u zemljama okruženja, iako nižeg intenziteta, omogućiće pozitivna kretanja u spoljnotrgovinskoj

REKORDAN RAST POTROŠNJE Banjaluka zbraja rezultate novogodišnjih praznika

Organizacija novogodišnjih koncerata koštala je 188.000 KM i za razliku od prethodne sezone primjetni su drugačiji rezultati – rekordan rast potrošnje, te veliki broj turista, koji su se u Banjaluci zadržali i nakon 1. januara.  Najveći dio novca su obezbijedili sponzori, više od 110.000 KM, dok je ostatak isplaćen iz gradske kase. Prema prvim procjenama,

Banjalučki aerodrom očekuje trostruko više putnika do kraja 2022. godine

Rukovodstvo banjalučkog aerodroma očekuje da će do kraja 2020. godine imati više od 300.000 prevezenih putnika i 4.000 avio-operacija godišnje.  – To će omogućiti značajno povećanje vlastitih prihoda i manju ovisnost o sredstvima subvencije – navodi se u Planu poslovanja ovog javnog preduzeća za 2020-2022. Banjalučki aerodrom je, po posljednjim podacima Direkcije za civilno vazduhoplovstvo

BANJALUČANIMA PRVA DVA MJESTA: Najveća mjesečna plata prošle godine iznosila 14.582 KM

Jedan Banjalučanin, zaposlen u djelatnosti iznajmljivanja nekretnina, u septembru prošle godine zaradio je 14.582 marke. Prema podacima Poreske uprave RS, riječ je o najvećoj pojedinačnoj isplati mjesečnog primanja po osnovu radnog odnosa u ovom mjesecu. Nije teško izračunati da je ovaj Banjalučanin za samo mjesec dana zaradio 38 prosječnih penzija, te skoro 16 prosječnih plata

Servisne informacije za 21. januar

Servisne informacije za utorak, 21. januar 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje zabilježeno je osam krivičnih djela. Javni red i mir nije narušavan. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, jedna s posljedicama po lica u kojoj su dva lica lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledano je