Politika 26.10.2021.

KALABIĆ: Na platnom spisku SNSD-a nalazi se 12 funkcionera SDS-a

ČITANJE: 2 minute

Drago Kalabić, bivši član Predsjedništva Saveza nezavisnih socijaldemokrata i narodni poslanik u više navrata, govorio je za dobojski Zooom TV o Miloradu Dodiku, odnosima unutar vladajuće partije, ali i o opoziciji, za koju kaže da su mnogi unutar nje nečasni i da usko sarađuju sa Miloradom Dodikom.

Ipak je istakao nekoliko pojedinaca za koje smatra da su iskreni opozicionari: Nebojšu Vukanovića, Jelenu Trivić i Milana Miličevića, prenosi Moja Hercegovina.

Drago Kalabić je dugo godina bio istaknuti član SNSD-a. Prije dvije godine izbačen je iz ove stranke, ali on kaže da je “zapravo i želio da se udalji iz te stranke, jer je uvidio brojne anomalije i principe na kojima počiva stranka, a razlikuju se od onih zbog kojih je pristupio Miloradu Dodiku”.

Na Zooom TV-u iznio je brojne zanimljivosti koje se tiču kako vlasti, tako i opozicije.

– Od Dodika je jedino gora ovakva opozicija – smatra Kalabić.

– Mirko Šarović je na svakodnevnoj vezi sa Miloradom Dodikom. Dodik ga od milja zove Šarkan. Dodik je insistirao da Vukota Govedarica bude smijenjen sa mjesta predsjednika SDS-a jer nije mogao da uspostavi saradnju sa njim – dodaje Kalabić.

– Bar 12 visokih funkcionera Srpske demokratske stranke nalaze se na Dodikovom platnom spisku. Nisam siguran da li Sonja Karadžić više voli Milorada ili Radovana. Nadam se da će mladi i politikom neuprljani krenuti u istinske promjene – smatra on.

– Vjerujem da Vukanović i još neki mladi jesu za istinske promjene. Takav je i Milan Miličević – zaključio je Kalabić dio o opozicionarima.

– Protiv imenovanja Željke Cvijanović na mjesto premijera bili su svi članovi Predsjedništva stranke. Ona je bila Dodikov izbor, niko nije smio da mu se suprotstavi, iako je bilo jasno da je ona loš izbor – osvrnuo se Kalabić i na relacije u SNSD-u.

(SB)

Oznake: Drago Kalabić