Politika 22.10.2021.

KALABIĆ: Od Dodika je gori samo Šarović, njih dvojica su na dnevnoj vezi

ČITANJE: 1 minuta

Nemam potrebe da bilo kome šta objašnjavam, pogotovo nekim likovima, ali mogu dobronamjernim ljudima napisati par rečenica da im stvari budu jasnije. Moje objave i komentari na neke trenutne pojave, moji stavovi i pogledi ni u kom slučaju ne znače podršku Šarovićevoj opoziciji. Ne daj Bože, poručio je Drago Kalabić na društvenim mrežama.

– Ako SDS od 90-ih pa do 2022. nema boljih od Šarovića, Cicka, Vasića i ako to treba da budu promjene, onda neka nam je Bog na pomoći. Ako su drugi zaboravili šta nam je radio Šarović i paljanski SDS u svoje vrijeme, ja nisam. Od Dodika je samo Šarović gori – istakao je Kalabić, inače bivši član Predsjedništva SNSD-a i raniji poslanik ove stranke.

– On se zadovoljio da trguje pozicijom lidera opozicije i time mnogo pomogao Dodiku. Šarović je po nalogu Dodika smijenio Vukotu Govedaricu uz pomoć Obrena Petrovića, pokojnog Mićića i Nemanje Vasića, a onda njih poslao u SNSD. Šarović je na dnevnoj vezi sa Dodikom – dodao je Kalabić.

– SDS se nikada nije reformisao i progovorio o svojoj prošlosti i odgovornosti. Nikada nisu priznali da su krivi za bilo šta. Toliko preletača, zajedničkih igrača, a oni ćute. Kao hijene čekaju da neko drugi obori Dodika i SNSD, a da njima vlast sama upadne u šake i da zajašu kao nekad. Naravno, ne pada im napamet da bilo šta mijenjaju. Bilo bi to sa konja na magarca – smatra Kalabić.

– Naravno da tamo ima mnogo dobrih ljudi, poput Miličevića, Govedarice i drugih u koje bi se i moglo neko poverenje imati, ali oni od ove stare garde nemaju šanse – zaključio je Kalabić.

(SB)

Oznake: Drago Kalabić