Politika 12.11.2015.

Kalabić: Prnjavorčani nezadovoljni situacijom u opštini

ČITANJE: 2 minute
drago kalabiculica
Masovan odziv stanovnika Prnjavora večerašnjoj javnoj tribini SNSD-a pod nazivom “Stop rasprodaji opštinske imovine, stop prodavanju Prnjavora” potvrdio je da je narod uz ovu stranku, ali i da su došli da izraze dostojanstven protest protiv situacije u ovoj opštini, rekao je predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Drago Kalabić.

Kalabić kaže da stanovnici Prnjavora pokazuju da su apsolutno nezadovoljni radom načelnika opštine Siniše Gatarića i SDS-a, ističući da je ovo snažna poruka da su oni sve promašili i da nešto moraju brzo mijenjati.

“Naša poruka je da se prestane sa rasprodajom opštinske imovine, jer time sprečavamo buduće generacije da za opšte dobro bilo šta grade u Prnjavoru, a da se novac za budžet traži u drugim izvorima, a ne prodajom nečega što nam treba za kapitalne objekte”, rekao je Kalabić.

On je naveo da je načelniku sa večerašnjeg skupa poslata poruka da prestane sa izazivanjem sukoba, da pod hitno uspostavi saradnju sa institucijama Republike Srpske i sa opozicijom, da vodi računa o svim građanima, a naročito o Srbima, jer je Prnjavor većinska srpska opština.

“Ključni zahtjev je da aktuelna opštinska vlast pusti u grad vodu za piće koja je na stotinu metara od nas i stoji zatvorena u cijevima tri godine”, poručio je Kalabić.

On je dodao da, ako ima razuma u vlasti, stvari će se promijeniti, a u suprotnom postoje druga demokratska sredstva, između ostalog i izbori naredne godine.

Darko Tomaš, koji je funkciju načelnika opštine Prnjavor obavljao od 2008. do 2012. godine, večeras je demantovao informaciju da je u vrijeme njegovog mandata napravljen višemilionski dug.

“Za vrijeme mog mandatnog perioda podignuta su tri kredita. Jedan od četiri miliona KM kojim su plaćene obaveze iz 2008. godine koje sam zatekao po dolasku na mjesto načelnika opštine. Drugi kredit vrijedan 3,5 miliona KM je realizovan 2010. godine i to je jedini kredit koji je potrošio SNSD u svom mandatu. Na kraju mandata smo podigli kredit od 2,5 miliona KM i taj novac je ostao na opštinskom računu za projekat `Povelič”, precizirao je Tomaš.

On je istakao da je od 20 miliona KM o kojima priča sadašnja vlast praktično samo kredit od 3,5 miliona KM sa kamatama potrošen u vrijeme dok je on bio načelnik.

Na večerašnjoj javnoj tribini u Prnjavoru o aktuelnoj situaciji u ovoj opštini govorili su i odbornici u Skupštini opštine Goran Zemun i Svjetlana Malić, te drugi funkcioneri SNSD-a.

(Agencije)