Politika 07.05.2021.

KALABUHOV SA NEŠIĆEM: Poštovati Dejtonski sporazum, osnažiti Republiku Srpsku

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik DNS Nenad Nešić ugostio je danas ambasadora Ruske Federacije Igora Kalabuhova.

Na sastanku je potvrđena privrženost Rusije poštovanju Dejtonskog sporazuma, kao okvira u kojem je moguć opstanak srpskog naroda u BiH, saopštio je DNS.

Potvrđeno je opredjeljenje Ruske Federacije osnaživanju Republike Srpske, njen neupitan položaj i pravo srpskog naroda da kroz svoju Republiku ostvaruju svoje demokratsko pravo na razvoj. Nenad Nešić istakao je da je DNS “uvijek bio na braniku Republike Srpske i srpskog naroda i da nema političkog interesa kojem bi podredila sveto pravo srpskog naroda ostvarenog uz tako puno žrtava i odricanja”.

Predsjednik DNS Nenad Nešić zahvalio se Ruskoj Federaciji na podršci srpskom narodu i istakao zadovoljstvo što je Srbima najbliži i najdraži narod razvojem vakcine Sputnjik pomogao globalnom savladavanju pandemije.

Nenad Nešić je primio Sputnjik vakcinu i nakon iskustva sa njom svom gostu je mogao da potvrdi da je predsjednik Ruske Federacije bio u pravu kada je rekao da je vakcina snažna i precizna kao ruski kalašnjikov.

Nenad Nešić je svom gostu uručio prigodan poklon, Zakonopravilo Svetog Save i Sabornik srpskih manastira na ruskom jeziku sa posvetom patrijarha Irineja.

(SB)