Politika 26.12.2020.

Kalinić: Inckov odlazak u penziju najviše obradovao njega samoga

ČITANJE: 1 minuta

Inckov odlazak u penziju izgleda da je najviše obradovao njega samoga-spasav ga iz nemoguće situacije u koju je u BiH dospio svojim ukupnim višegodišnjim angažovanjem, smatra Dragan Kalinić, savjetnik srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodik.

“Kod nas u Srpskoj ostaće upamćen po kontroverznim izvještajima u SB UN, po držanju interesa samo jedne strane u BiH i u tim izvještajima, ali i u radu spornog Savjeta za implementaciju kao i u mnogim političkim nastupima. Možda to nije ‘želio’ ali je na kraju tako ispalo. Zanemario je činjenicu da su brojni političari u Republici Srpskoj za ovih 25 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma u međuvremenu maturirali i da komunikacija sa njima po bilo kom važnom pitanju mora biti nešto više od treniranja učiteljske strogoće”, rekao je Dragan Kalinić.

Kalinić je istakao da ko god da dođe na mjesto visokog predstavnika, po njegovom mišljenju, legitimni politički autoriteti u Srpskoj neće mijenjati stav: da je odlazak OHR neophodan kao i odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH.

(ATV)

Oznake: Dragan Kalinić