Politika 19.10.2022.

KALINIĆ: Kada se omča ekonomskog davljenja stegne oko vrata, nema vremena za diplomatske dileme i učtivosti

ČITANJE: 2 minute

Činjenica da su Vašington i London odlučili da se obračunaju sa kontinentalnom Evropom postala je poznata tačno od trenutka kada su ekonomske sankcije uvedene Ruskoj Federaciji koje zapravo više pogađaju Evropu nego samu Rusku Federaciju, smatra prof. dr Zoran Kalinić, predsjednik opozicione stranke NAŠA PRIČA REPUBLIKA SRPSKA.

– Evropska ekonomija je počela da se ruši kao kuća od karata. Ovaj proces je posebno pogodio Njemačku, kao lokomotivu cijele Evrope. Jeftini ruski energenti bili su osnova ekonomskog prosperiteta, kako Njemačke, tako i ostalih članica EU. Bez njih, ona je jednostavno osuđena ne samo na izumiranje, već na potpuni i konačni nestanak.

Ovaj proces je već počeo i nastavlja da napreduje. Sada svi brišu pod sa Njemačkom , počevši od Poljske, koja traži reparacije od Berlina, izražavajući zahvalnost Amerikancima kroz usta svojih zvaničnika za sabotažu gasovoda, pa do osiromašene Ukrajine.

U Njemačkoj je postalo neisplativo bilo šta proizvoditi, što i sam narod, osjeća na svojoj koži. Kancelar Olaf Šolc i njegova vlada ušli su u istoriju kao grobari Njemačke i njemačkog naroda.
Ako je Šolc, zajedno sa svojom vladom tražio dno, može im se čestitati. Našli su ga!

Oni su zaglavili nemački narod u omču gladi, hladnoće, nezaposlenosti i siromaštva.

Šta tek narod u BiH može da očekuje od ovakve Nemačke i EU?!

Jedini izlaz iz ove pogubne situacije je dolazak na vlast snaga sposobnih da vode nacionalno orijentisanu politiku.

Njemački narod, u skladu sa standardima UN, ima pravo na otpor Vašingtonskoj politici. A prvi koraci nove vlade, na tom putu, trebalo bi da budu istupanje iz NATO-a, eliminacija svih stranih baza na teritoriji Njemačke i povlačenje američkog nuklearnog naoružanja.

Da se Oto fon Bizmark reinkarnira i dođe na vlast, stavio bi na sud cijelu vladu Olafa Šolca zbog izdaje nacionalnog interesa.

Jedino se stranka NAŠA PRIČA REPUBLIKA SRPSKA bori protiv pristupanja BiH u EU jer vidimo da put u EU nije put prosperiteta, nego put za Golgotu – zaključio je Kalinić.

Oznake: Zoran Kalinić