Politika 04.10.2022.

Kalinić: Pokrenuću sudski proces protiv svih lica koja su dovela u sumnju moj kredibilitet

ČITANJE: 1 minuta

Zoran Kalinić, kandidat za predsjednika Republike Srpske i predsjednik stranke Naša priča Republika Srpska oglasio se nakon što je njegovo ime dovođeno u vezi sa navodnim izbornom malverzacijama.

„Povodom dešavanja koja su prezentovana u sredstvima javnog informisanja, u vezi sa izbornim procesom i rezultatima na pojedinim biračkim mjestima, kao kandidat za predsjednika Republike Srpske, saopštavam javnosti, naročito biračima koji su mi svojim glasom ukazali povjerenje, budite sigurni da ću u skladu sa svojim stavovima i principima koje zastupam, u okvirima pravnih normi, pokrenuti sudski proces protiv svih lica, koja su dovela u sumnju moj kredibilitet i kredibilitet stranke koju zastupam.

Svako ima pravo svakog da optuži, ali nema pravo da protivpravno uzima u svoje ruke nadležnost sudske vlasti, kao treće grane vlasti i unapred osudi bilo koga prije konačne odluke suda.

Svako ko je to uradio snosiće odgovornost i posljedice u skladu sa pravnim normama. Borba za bolju budućnost naše dece je surova, ali vredi svakog njihovog osmjeha i ostanka na ovim prostorima, naveo je Kalinić.

(N.S)

Oznake: Zoran Kalinić