Politika 26.10.2022.

Kalinić: Princip je princip – kada se ponovo broje glasovi da se broje za sve nivoe vlasti

ČITANJE: 2 minute

Stranka NAŠA PRIČA REPUBLIKA SRPSKA, jedina stranka koja zastupa princip samoodržanja, kao i stav da nam ne treba ulazak u EU, ne treba nam NATO program Partnerstvo za mir, ne trebaju nam strani investitori, MMF i svjetska banka, danas je, poštujući princip legaliteta i legitimiteta, podnijela:

1. Zahtjev CIK BiH za ponovno brojanje glasova i proveru glasačkih listića ne samo za nivo predsjednika Republike Srpske, nego i za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kako bi se ispoštovala stvarna volja građana.

Ovo zbog toga što smo ustanovili veliki broj nepravilnosti prilikom glasanja i za kandidate za Narodnu skupštinu RS, a o čemu svjedoče pojedinačne izjave svjedoka čiji su glasovi dati stranci NAŠA PRIČA REPUBLIKA SRPSKA bilježeni u zapisniku – kao nula glasova!

2. Zahtjev Apelacionom odjeljenju Suda u BiH sa istim zahtjevima kao i za CIK BiH.

Političari koji se navodno bore za istinu i pravdu, za poštovanje zakona, a smatraju da je istog dana bilo neregularno samo glasanje za predsjednika Republike Srpske a ne i ostalih nivoa vlasti – nisu iskreni prema narodu. Nemoguće je da usljed brojnih nepravilnosti prilikom glasanja za jedan nivo vlasti, nije došlo i do nepravilnosti pri glasanju za ostale nivoe vlasti.

To mogu da tvrde samo oni, koji će verifikacijom poslaničkih mandata, dati legitimitet i legalitet upravo onima koje, u svojim javnim nastupima, nazivaju lopovima, mafijaškom hobotnicom i slično. Čemu svi ti epiteti ako te političke stranke smatraju da je za ostale nivoe vlasti, glasanje prošlo bez ikakvih problema, te zbog toga nisu zahtijevali ni ponovno brojanje glasova i kontrolu glasačkih listića, kao za nivo predsjednika Republike Srpske?!

Ko je sada licemjeran prema narodu i ne traži ponovno brojanje glasova na svim nivoima, sa utvrđivanjem nepravilnosti, taj će biti licemjeran prema narodu i kada bude glasao za Zakone u Narodnoj skupštini Republike Srpske, biće licemjeran i kao predsjednik Republike Srpske.

Princip mora da bude isti za sve nivoe vlasti – ili brojite i provjeravate glasove na svim nivoima ili nemojte da zaluđujete narod.

Stranka NAŠA PRIČA REPUBLIKA SRPSKA ima princip i stav!
A oni?!

Zato Republika Srpska treba da bude NAŠA PRIČA A NE TUĐA!

Prof. dr Zoran Kalinić
Predsjednik opozicione stranke
NAŠA PRIČA REPUBLIKA SRPSKA