Politika 22.05.2020.

KALINIĆ: “Verbalni izlet” sa prisluškivanjem – strah opozicije od novog “Vikiliksa”

ČITANJE: 2 minute

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Dragan Kalinić izjavio je Srni da je “verbalni izlet srpskog člana Predsjedništva BiH Miorada Dodika u vezi sa prisluškivanjem opozicije ironična opaska na političku impotentnost i konfuziju u redovima opozicionih političara u Srpskoj.

“Da je to zaista tako najbolje govori halabuka koja se digla o ovom događaju i histerični ispadi ovih koji su se osjetili prozvanim. Pitam se zbog čega?
Mislim da je tu najmanje riječ o onome što se zove ugrožavanje ličnih prava i sloboda i zaštiti privatnosti”, istakao je Kalinić.

On je ocijenio da će “prije biti da je riječ o strahu da ih neki novi ‘Vikiliks’ ne nađe sa rukama duboko u medu i to tamo gdje su najmanje očekivali”.

“Zato su izjave Mladena Ivanića, Mirka Šarovića i kompanije vrhunac licemjerja i političkog bezobrazluka. Kome će oni dokazati da su moralne vertikale kada i ptice na grani znaju da su na dnevnoj vezi sa inostranim kancelarijama različitog profila od kojih dobijaju usmjerenja. I to zbog toga jer su sami nesposobni da artikulišu bilo kakvu alternativnu politiku sadašnjoj vlasti”, naglasio je Kalinić.

Uostalom, naveo je on, ko može pouzdano da tvrdi da oni zajednički ne prisluškuju i Dodika i njegove koalicione partnere i šta će biti ako se to zaista otkrije.

“A oni neka pokušaju da zaista dokažu da ih sadašnja vlast prisluškuje. Gdje su transkripti, gdje su ti svjedoci!? Dakle, bolje im je da se okanu ćorava posla, jer sam na svojoj koži svojevremeno osjetio kako je to uzaludan trud, i neka pokušaju konstruktivno doprinijeti da kao narod i kao zemlja izađemo iz ovih nevolja u koje nas je dovela pandemija”, zaključio je Kalinić.

(Srna)