KALIOPI: Koncert u Banjaluci biće doživljaj za pamćenje

Jedna od najvećih muzičkih zvijezda današnjice, makedonska diva Kaliopi, najavila je nastup u Banjaluci, koji je zakazan za utorak, 8. oktobra, u 20 časova, na pozornici Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Prepoznatljiva po izrazito moćnoj i emotivnoj interpretaciji, kao i posebnoj energiji i šarmu koje donosi na scenu, i velikim brojem hitova kao što su “Bato”, “Kofer ljubavi”, “Znam da te volim”, “Melem”, “Crno i belo”, “Vučica”, “Poželi”, “Nevinost”, “Mrvica”, “Oprosti”, “Rođendan”, “Presuda” i mnogi drugi, ova dama na svakom svom koncert ostvari posebnu vezu sa publikom koja traje do sljedećeg susreta. U razgovoru za “Nezavisne” pjevačica govori o najavljenom koncertu, o interakciji sa publikom, o epitetu dive koji nosi, kao i dosadašnjim iskustvima s publikom u gradu na Vrbasu.

Najavili ste nastup u Banjaluci. Šta planirate da predstavite publici?

Za ovu turneju pripremili smo koncert koji se programski i dinamički potpuno razlikuje od prethodnih koncerata koje je banjalučka publika imala priliku da vidi. Svakako, biće to ponovni doživljaj za pamćenje. Ja jedva čekam!

Vaš koncert će biti održan u Narodnom pozorištu, pa će samim tim imati nešto intimniju atmosferu. Koja je za Vas najveća razlika između intimnih koncerata, poput ovog, i velikih stadiona i dvorana?

Veličina prostora ne određuje veličinu koncerta, već samo njegov karakter. Moja muzika ulazi u sve zidove, a moja publika to prepoznaje. Prvi put sviramo u Narodnom pozorištu, ali znam da će biti prelepo.

Kakva su Vaša dosadašnja iskustva sa publikom u Banjaluci?

Fenomenalna! Nezaboravna. Ona dva koncerta u Banskom dvoru i jedan na tvrđavi Kastel su naše dosadašnje zajedničke priče. Prelepe priče… Stvarne, a nestvarne…

Koliko Vam je tokom samog nastupa bitna komunikacija sa publikom i da li publika nekad može da bude dodatni član sastava s kojim nastupate?

Interakcija s publikom tokom koncerta je nakon muzike nešto najdragocenije. Publika je i te kako aktivni deo sastava. Moja najveća inspiracija i snaga.

U jednom intervjuu rekli ste da to što ste diva nekada više odmaže nego što pomaže, na šta ste tačno mislili?

Pa, ja sam bila posvađana s tim epitetom dok nije nastala pesma “Oprosti”, u kojoj je Romeo Gril napisao stihove “A diva nikad nije kriva, što tako dugo nema te”.

(Nezavisne)

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.