Kamera snimila boksera blizu zgrade pretučenog novinara

Svjedok Tužilaštva, kajakaš Darko Savić, potvrdio je da je boksera Marka Čolića (32), optuženog za pokušaj ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (37), 27. avgusta prošle godine ujutru kombijem dovezao kod stadiona FK “Naprijed”, a pored kojeg je, inače, Kovačević veče ranije pretučen.

Prikazan je i video-snimak, snimljen sa kuće koja se, po tvrdnjama Tužilaštva, nalazi nedaleko od zgrade gdje stanuje Kovačević, a na snimku se, po riječima svjedoka, vidi Čolić kako ulazi u kombi kojim ga je prethodno dovezao.  Banjalučki sportista kaže da tada nije znao zbog čega je Čolić htio da ide u tu ulicu.

“Tog jutra nisam znao za nemili događaj. Došao sam po Marka, da idemo na trening, pošto sam ga trenirao. Pitao me je da li mogu da ga odvezem do ‘Naprijedovog’ stadiona, da, kako je rekao, ‘nešto pogleda'”, rekao je Savić, a čije svjedočenje su “Nezavisne” ranije najavile.

Kada su, kako se prisjeća svjedok, došli do stadiona, Čolić je izašao iz plavog kombija, a Savić je pomjerio vozilo kako bi se parkirao u jednosmjernoj ulici.

“Čolić se uputio negdje, i zadržao se oko minut, minut i po. Kada se vratio, sjeo je na suvozačevo mjesto. Kasnije smo otišli na Gradski stadion, gdje smo odradili trening”, rekao je Savić.

Svjedok je istakao da je odgojen kao uzoran sportista, a zatim je u sudnici iznio još jednu bitnu rečenicu.

“Da sam znao da je to ta ulica, da se tu dogodio ovaj zločin, ne bih ga dovezao”, rekao je banjalučki kajakaš, koji je naveo da je Čolić tog dana na sebi imao zeleni šuškavac za trčanje, a dolje svjetliju trenerku.

Potom je, na prijedlog okružnog tužioca Tatjane Ninković, prikazan video-snimak, nastao 27. avgusta ujutru, a na kojem se, po tvrdnji Tužilaštva, vidi Savićev kombi, nedaleko od Kovačevićeve zgrade. Kod kombija se vidi i mladić, obučen upravo onako kako je to Savić opisao.

“Čovjek koji ulazi u vozilo je Marko Čolić”, rekao je Savić.

Gordan Jovišević, advokat Čolića, a koji je, po optužnici, zajedno sa odbjeglim Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa pretukao Kovačevića, usprotivio se prikazivanju ovog video-snimka.

“U pitanju je nezakonito prikupljen dokaz. Uz ostalo, nigdje se ne opisuje sa koje kuće je taj snimak izuzet”, naveo je Jovišević, ali je Sudsko vijeće taj prigovor odbilo.

(Nezavisne)

MILAKOVIĆ: Ne prelazim u drugu partiju, vjerujem u Milana Radovića

Povodom teksta “Nedeljko Milaković napušta DNS: Razmatra prelazak u Ujedinjenu Srpsku ili Poligraf”, objavljenog juče na našem portalu, g. Milaković se oglasio demantijem. Njegovo reagovanje prenosimo u cijelosti: “Trebate dobro da znate da ja nikada nisam promijenio neku političku partiju. Ja sam neko ko razmišlja svojom glavom, i obično zbog mojih stavova i mojih djela

Jabuke ajdared povučene s tržišta

Jabuke ajdared, proizvođača “Ogi voće” Gradiška, povučene su s tržišta BiH jer su rizične po zdravlje posebno djece zbog povišenog nivoa ostataka pesticida, saopštili su juče iz Agencije za sigurnost hrane BiH. “Utvrđeni nivo ostataka pesticida u proizvodu nije u skladu s odredbama Pravilnika o maksimalno dopuštenim nivoima ostataka pesticida u i na hrani i

CVIJANOVIĆ: Maksimalna podrška Srpske ustanovama kulture

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas u Banjaluci da će sve institucije Srpske rukovodstvima ustanova kulture pružiti maksimalnu podršku, ali i ponuditi konkretna, racionalna i realna rješenja koja će doprinijeti prevazilaženju njihovih problema. Cvijanovićeva je na sastanku sa direktorima republičkih ustanova kulture istakla da institucije od nacionalnog značaja imaju odlične potencijale za razvoj

(FOTO) Konji i magarac izazvali čuđenje na ulicama Banjaluke

Ne tako uobičajenom prizoru svjedočili su danas stanovnici grada na Vrbasu. Banjalučkim tranzitom u saobraćaj su se uključila i konjska kola. I dok su „drveno vozilo“ vukli konji, detalj iza mnoge je dodatno šokirao. Konj i magarac vezani za kola dodatan su teret životinjama sprijeda. Putnici – par starijih ljudi i djece, nisu se puno

Benedi Đukanović saslušan u Tužilaštvu, negirao povezanost sa ubistvom Slaviše Krunića

Benedi Đukanović danas je u Republičkom tužilaštvu negirao da je povezan sa ubistvom vlasnika “Sektora sekjuriti” Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, potvrdila je za Srpskainfo Dragica Tojagić, portparol ovog tužilaštva. Ona je dodala da je on zatim upućen nazad u KPZ Banjaluka, a da se istraga u ovom slučaju nastavlja. Đukanović je danas

Modna agencija “Cyrus Models” pokreće školu za modele u Banjaluci, start od 7. jula

“Cyrus Models”, modna matična agencija sa sjedištem u Beču, osnovana 2014. godine sa uspješnim radnim iskustvom na međunarodnom tržištu, pokreće po prvi put školu za modele u Bosni i Hercegovini, i to u Banjaluci, od 7. jula. Škola traži nova lica i ambiciozne mlade ljude koji žele da započnu međunarodnu karijeru profesionalnog modela. Tokom ovog