Kamera snimila boksera blizu zgrade pretučenog novinara

Svjedok Tužilaštva, kajakaš Darko Savić, potvrdio je da je boksera Marka Čolića (32), optuženog za pokušaj ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (37), 27. avgusta prošle godine ujutru kombijem dovezao kod stadiona FK “Naprijed”, a pored kojeg je, inače, Kovačević veče ranije pretučen.

Prikazan je i video-snimak, snimljen sa kuće koja se, po tvrdnjama Tužilaštva, nalazi nedaleko od zgrade gdje stanuje Kovačević, a na snimku se, po riječima svjedoka, vidi Čolić kako ulazi u kombi kojim ga je prethodno dovezao.  Banjalučki sportista kaže da tada nije znao zbog čega je Čolić htio da ide u tu ulicu.

“Tog jutra nisam znao za nemili događaj. Došao sam po Marka, da idemo na trening, pošto sam ga trenirao. Pitao me je da li mogu da ga odvezem do ‘Naprijedovog’ stadiona, da, kako je rekao, ‘nešto pogleda'”, rekao je Savić, a čije svjedočenje su “Nezavisne” ranije najavile.

Kada su, kako se prisjeća svjedok, došli do stadiona, Čolić je izašao iz plavog kombija, a Savić je pomjerio vozilo kako bi se parkirao u jednosmjernoj ulici.

“Čolić se uputio negdje, i zadržao se oko minut, minut i po. Kada se vratio, sjeo je na suvozačevo mjesto. Kasnije smo otišli na Gradski stadion, gdje smo odradili trening”, rekao je Savić.

Svjedok je istakao da je odgojen kao uzoran sportista, a zatim je u sudnici iznio još jednu bitnu rečenicu.

“Da sam znao da je to ta ulica, da se tu dogodio ovaj zločin, ne bih ga dovezao”, rekao je banjalučki kajakaš, koji je naveo da je Čolić tog dana na sebi imao zeleni šuškavac za trčanje, a dolje svjetliju trenerku.

Potom je, na prijedlog okružnog tužioca Tatjane Ninković, prikazan video-snimak, nastao 27. avgusta ujutru, a na kojem se, po tvrdnji Tužilaštva, vidi Savićev kombi, nedaleko od Kovačevićeve zgrade. Kod kombija se vidi i mladić, obučen upravo onako kako je to Savić opisao.

“Čovjek koji ulazi u vozilo je Marko Čolić”, rekao je Savić.

Gordan Jovišević, advokat Čolića, a koji je, po optužnici, zajedno sa odbjeglim Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa pretukao Kovačevića, usprotivio se prikazivanju ovog video-snimka.

“U pitanju je nezakonito prikupljen dokaz. Uz ostalo, nigdje se ne opisuje sa koje kuće je taj snimak izuzet”, naveo je Jovišević, ali je Sudsko vijeće taj prigovor odbilo.

(Nezavisne)

TRADICIONALNA KOTLIĆIJADA Zadatak – priprema najboljeg ribljeg parikaša

Javna ustanova Sportski centar „Borik“ i Banjalučka pivara u subotu, organizuju po 16. put tradicionalnu manifestaciju Kotlićijada „Borik Nektar 2019“. Kako su najavili, svečano otvaranje manifestacije je zakazano za 10 časova u parku sportske dvorane „Borik“, a proglašenje pobjednika u 14 časova. Tematski zadatak ovogodišnje kotlićijade je riblji paprikaš u tradicionalnom kotliću. Kao i prošle

Ambasada SAD opremila multimedijalnu biblioteku

Kancelarija Ambasade SAD Banjaluka donirala je kancelarijsku opremu Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi. Brojne stolice, stolove, veliki televizor, računar, kamere i fotoaparate, koji su nekada bili dio prostora starog Američkog kutka, sada će koristiti učenici ove srednje škole. Lija Tiz, direktor Odjela za odnose sa javnošću u Ambasadi SAD u BiH, rekla je da su odabrali upravo ovu

UKRUPNJAVANJE: SRS Milanka Mihajlice kolektivno pristupila PDP-u

„Drago mi je što je postignuta velika saglasnost o ulasku Srpske radikalne stranke Republike Srpske u Partiju demokratskog progresa, koja bi bila politička, organizaciona, kadrovska i pravna integracija“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon sastanka delegacija dvije stranke povodom integrisanja SRS RS u PDP. Borenović je istakao da je zadovoljan postignutim dogovorom sa korektnim,

2.000 maturanata na manifestaciji ”Dan otvorenih vrata”

Manifestacija ”Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjoj Luci” 19. aprila 2019. godine okupila je oko 2.000 maturanata iz više gradova i opština Republike Srpske, koji su imali priliku da dobiju sve važne informacije o studijima koji se izvode na fakultetima u sastavu Univerziteta u Banjoj Luci.

Otvorena izložba dokumenata iz fonda Slobodana Penezića Кrcuna

U Banskom dvoru danas je otvorena izložba arhivskih dokumenata „Mleko i krv“ – Iz ličnog fonda Slobodana Penezića Кrcuna, autora Željka Markovića. Direktor Arhiva Republike Srpske Bojan Stojnić kazao je da je postavka izložbe u Banjoj Luci plod višedecenijske saradnje između tog i Istorijskog arhiva u Užicu na polju izdavačko-izložbene djelatnosti. Autor izložbe Željko Marković

ČUBRILOVIĆ: Saradnja NSRS i Saveza opština i gradova donosi dobre rezultate

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je parlament partner Savezu opština i gradova Republike Srpske i pozdravlja svaku inicijativu koja dođe iz ove organizacije jer takva saradnja donosi dobar rezultat u interesu građana. “Želimo i da imamo što češću komunikaciju i pojedinačno s lokalnim zajednicama i sa Savezom. To znači