Sport 26.11.2022.

Kamerunci kamenovali porodičnu kuću švajcarskog reprezentativca (VIDEO)

ČITANJE: 2 minute

Kamerunac u dresu reprezentacije Švajcarske Breel Embolo (25) presudio je svojim golom sunarodnjacima i izazvao toliki gnjev da ne prestaje ni dva dana nakon premijerne utakmice Grupe G na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Naime, porodična kuća Emboloa u Yaoundeu kamenovana je tokom protesta organizovanih u znak “izdaje”, kako Kamerunci tumače pogodak napadača Monaca.Iako se na prvi pogled čini kako nije toliko opasna situacija, svakako je bilo neprijatno u mjestu rođenja momka koji je mogao igrati za Kamerun, a izabrao je Švajcarsku, prenosi Klix.ba.

“Ostavite mi sina na miru. Švajcarska ga je fudbalski  odgojila i on je samo obavio posao za tu državu. A vi Kamerunci umjesto da i sami trenirate talente, samo se bavite smicalicama. Morate dati određenu sumu novca kako biste bili u Utopiji (kompanija koja se bavi PR-om aktuelnog predsjednika tamošnjeg nogometnog saveza Samuela Eto'a), dok Švicarci obrazuju moje dijete”, poručila je njegova majka Germaine Embolo.S druge strane, kamerunski selektor Rigobert Song bio je ponosan na Embola.

“Naš momak je bio strijelac za Švajcarsku, iako bih više volio da je to uradio u dresu naše reprezentacije. Znam ga vrlo dobro, povremeno se i čujemo. Ja sam kao njegov veliki brat. To što igra za drugu selekciju ne znači da bi naša zajednica trebalo da se cijepa”, rekao je Song.

Podsjetimo, Kamerun će u ponedjeljak u drugom kolu igrati protiv Srbije, dok će u drugoj utakmici grupe Brazil igrati protiv Švajcarske.

(Z.M)