Svijet 29.03.2021.

Kamion Evergreen blokirao saobraćaj

ČITANJE: 1 minuta

Tri dana nakon što se transportni brod “Ever Given” brodske kompanije “Evergreen” nasukao u Sueckom kanalu i blokirao jedan od najvažnijih pomorskih pravaca na svijetu, na kineskoj društvenoj mreži Sina Weibo objavljena je fotografija na kojoj se može vidjeti kako je kamion koji je prevozio kontejner s logotipom “Evergreen” na sličan način blokirao saobraćaj na jednoj saobraćajnici u kineskom gradu Nanjingu.

Prema svemu sudeći, fotografija je preuzeta sa snimka nadzornih kamera na autoputu Čangčun-Šenzen, a do blokade saobraćaja došlo je zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 27. marta u jutarnjim satima. Naime, podaci sa fotografije sugerišu na to da je do blokade došlo najkasnije u 9.55 sati po lokalnom vremenu, piše “Interesting Engineering”.

Lokalni i međunarodni mediji odmah su ukazali na sličnost blokade saobraćaja u Kini i one u Sueckom kanalu. Kako se može vidjeti na fotografiji, kamion se takođe našao pod uglom od 45 stepeni, a iza njega su se naslagala druga vozila.

China Times piše da brodska kompanija “Evergreen” nema filijalu koja se bavi drumskim transportom dobara u kontinentalnoj Kini.

(E.M)